• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Personel Çankaya’nın Filizleri İçin Yarışıyor

Personel Çankaya’nın Filizleri İçin Yarışıyor
Çankaya'nın Filizleri Projesi Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den gelen destekle büyümeye devam ediyor.

Çankaya'nın Filizleri Projesi Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den gelen destekle büyümeye devam ediyor. Taşdelen, bir öğrenciyi tek başına okutma kararını açıkladı.

Çankaya Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine burs vermek için başlatılan Çankaya'nın Filizleri projesine belediye personelinden destek yağıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün proje sunumunda meclis üyelerinden müdürlere herkes üniversite öğrencisi okutmak için yarıştı. Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Belediye yönetim kadrosuna projenin geldiği noktaya ilişkin brifing verdi. Yapılan sunumun ardından ise Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ve Belediye müdürlükleri sırayla söz alarak 25 öğrenciyi okutmayı taahhüt etti. Bu sayıyla, Çankaya'nın Filizleri projesi ile burs alan öğrenci sayısı 100'ü bulmuş olacak.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yusuf Kaya, ihtiyaç sahibi öğrencilerle yardımsever vatandaş arasında dayanışma köprüsü kurduklarını belirterek, bugüne dek burs desteği için 200 öğrencinin başvurduğunu söyledi. Bu öğrencilerden 75'inin burs verenlerle buluşturulduğunu belirten Kaya, projenin ilk destekçisi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarının ardından Zabıta Müdürlüğü çalışanlarının da 2 öğrenci okutma kararı aldığını dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde çok sayıda apartman sakini, dernek yönetimi ve işyeri sahipleriyle bir araya gelerek plaket töreni düzenlendiğini aktaran Kaya, çalışanlardan burs alan öğrencileri de kürsüye davet ederek Taşdelen ve izleyicilerle tanıştırdı. Biri İletişim, diğeri Hukuk Fakültesi öğrencisi olan gençler duygularını izleyenlerle paylaştıktan sonra projenin binlerce öğrenciye ulaşması gerektiğinden söz ederek teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in bir öğrenciye kendisinin burs vereceğini söylemesinin ardından Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve diğer müdürlükler de yarışırcasına sayı belirttiler.

HEDEF, BİNLERCE ÖĞRENCİYLE TÜRKİYE REKORU

Vatandaşı üniversite öğrencisi ile buluşturan projenin Karşıyaka Belediyesi'nin tescilli bir çalışması olduğundan söz eden Taşdelen, "Bu çalışma vatandaş-öğrenci dayanışmasının ötesinde ayrıca iki sosyal demokrat belediyenin halkçı bir uygulama için birlikte hareket etmesinden doğmuştur" dedi. Taşdelen projeyle, ilk etapta 3 bin olmasıyla birlikte binlerce öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini ve bunun Türkiye'de bir rekor olacağını da sözlerine ekledi.

ZABITA'DAN 2 ÖĞRENCİYE BURS

Doğrudan halka, insan yüreğine dokunan çalışmalarının bununla kalmadığını belirten Taşdelen, cinsiyet eşitsizliğine karşı, gelir eşitsizliğine karşı da projeler ürettiklerini kaydederek, "Bundan sonra daha çok çalışacağız, çok daha fazla üreteceğiz. Çünkü ülkemiz üzerindeki bu karamsarlığı umuta dönüştürme görevimiz var. Bizim bu dünyayı, Çankaya'yı değiştirme sözümüz var" ifadelerini kullandı.

Brifingin ardından 2 öğrenciye burs vermeye başlayan Zabıta Müdürlüğü katına çıkılıp girişe Çankaya'nın Filizleri Plaketi takıldı. Çankaya'da kısa sürede pek çok işyeri ve apartmanda bu plaketlerin yer alacağını belirten Taşdelen, gençlere umut ışığı olan çalışanlara teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim