• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Perşembe pazarının kurulacağı mahallenin sakinlerinden tepki

Perşembe pazarının kurulacağı mahallenin sakinlerinden tepki
Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Peker Mahallesi sakinleri, Perşembe pazarının mahallelerine kurulacak olmasına tepki göstererek, sokakların fiziki...

Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Peker Mahallesi sakinleri, Perşembe pazarının mahallelerine kurulacak olmasına tepki göstererek, sokakların fiziki durumunun pazar yerine uygun olmadığını, yaşanacak trafik sıkışıklığı nedeniyle can ve mal güvenliklerinin tehlikeye girebileceğini belirttiler.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Manisa Oto Terminali ve Perşembe pazarının kurulduğu alanda başlatılan "Eski Garaj Yeni Proje'nin inşaat çalışmaları nedeniyle mevcut Perşembe pazarının yeri, geçici olarak değiştirildi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter ile Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener'in oda yönetimleriyle yaptığı istişareler sonucunda Şehzadeler Belediyesinden gerekli izinler de alınarak, pazar yerinin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesine bağlı Peker Mahallesi 1507 Sokak'a taşınmasına karar verildi.

Mahalle sakinleri alınan bu karara tepki gösterdi. Mahallede ikamet eden Taylan Falay, pazar yeri kurulmasının ulaşım ve sağlık hizmetlerini büyük ölçüde aksatacağını savunarak, "İptal edilen Perşembe pazarının mahallemizde kurulacağı haberini aldık. Öğretmenevi kavşağından itibaren Kız İmam Hatip Lisesine kadar Manisa Büyükşehir Belediyesinin pazar yeri yapmak gibi bir planı olduğu bilgisi üzerine mahalle halkının dayanışması ortaya çıktı. Mahallemizde bir pazar yeri kurulmasını istemiyoruz. Çünkü burada gerek ulaşım, gerek sağlık, gerek eğitim, gerek güvenlik açısından son derece olumsuz gelişmelere yol açacağı açık. Bir iki gün önce mahallemizde çıkan yangında iki ambulans sokağa bile giremediler. Zaten sıkışık bir trafik düzeni var. Mahallenin bütün huzurunu kaçıran bu işlemin en kısa zamanda en doğru şekilde halledilmesi gerekiyor. Özellikle küçük çocuklarımızı çok yakından ilgilendiriyor. Ne servislerin geçebileceği ne ambulans hizmetlerinin verilebileceği uygun ortamların ortadan kalkacağını biliyoruz" dedi.

Bir diğer mahalle sakini Nesrin Falay ise "Evvelsi gün bir yangın oldu sokağımızda. 2 itfaiye arabası, 3 tane de ambulans geldi. Bir anne ve 2 çocuğunu zor çıkardılar. Ambulanslar sokaktan çıkamadılar. Gelen geri dönerek ancak çıkabildi. İki vasıta bile sokak başlarında birbirlerine yol vererek geçiş sağlanabiliyor. Önce can güvenliğimiz sonra da mal güvenliğimiz için dar ve fiziki olarak bu sokak pazar kurmaya uygun bir yer değil" diye konuştu.

Mahallede yaşayan emekli öğretmen Müslüme Denktaş, pazarın kurulacağı bölgede çok sayıda okulun bulunduğunu ve eğitim hizmetlerinde de aksamalara neden olacağını savunarak, "Burada okullar var. Erkek öğrenci ve kız öğrenci yurtları var. Okulların ders yaptığı bir esnada pazarın kurulması pazarcıların bağırması eğitim ve öğretimi aksatır. Ben emekli öğretmen olarak hiç onaylamıyorum" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri, Perşembe pazarının yeriyle ilgili yetkililerin alternatifleri bir kez daha değerlendirmesini beklediklerini ifade ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim