• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Perinçek: Rusya'nın o uçağı Tayyip Erdoğan’ın başına düştü

Perinçek: Rusya'nın o uçağı Tayyip Erdoğan’ın başına düştü
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "O uçak Tayyip Erdoğan'ın başına düştü. Türkiye'nin güvenlik ihtiyacının tepesine düştü." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "O uçak Tayyip Erdoğan'ın başına düştü. Türkiye'nin güvenlik ihtiyacının tepesine düştü." dedi.

Doğu Perinçek, Ankara'daki genel merkez binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

'PYD şuan Suriye'de faaliyet gösteriyor ve Fırat'ın batısına geçtiği söyleniyor. Bu iddialara karşılık AKP'den bu kişilerin Arap asıllı olduğu ile ilgili açıklama geldi. Siz bu konuda neler söylemek istersiniz?" sorusuna Perinçek, Türkiye'nin mecburiyetleri olduğunu ve her olayda bu mecburiyetlerin dayatıldığını söyledi. Perinçek o mecburiyetleri, "Vatan bütünlüğü için Suriye, Lübnan, Azerbaycan, Rusya, Çin ve Hindistan ile beraber olmak zorundayız. Suriye'de Irak'ta olanlar Türkiye'ye nasıl yansıdı bunları yaşadık. 1. Körfez Savaşı, 2. Körfez Savaşı. Şimdi 3. Körfez Savaşı yaşanıyor. Bütün bu Körfez Savaş'larının bir amacı var. O amaç ortaya çıktı. Kürdistan'ı kurmak." şeklinde açıkladı.

İsrail ile Amerika'nın bir Kürdistan, ikinci İsrail'i kurmak istediklerini iddia eden Perinçek, İsrail'in hangi topraklar üzerinde kurulacağını aktardı ve "Türkiye, Irak, İran ve Suriye toprakları üzerinde İsrail'i kurmak istiyor. Demek ki bu 4 ülke hedef alınıyor. O nedenle sorun, bugünkü AKP iktidarının yanlış, Amerikancı, İsrailci politikalarından kaynaklanıyor." ifadesini kullandı.

"DIŞ POLİTİKA KARARLILIĞI DEVAM ETTİRİLMELİ"

Perinçek, Türkiye'nin 24 Temmuz'dan sonra bir dış politika kararlılığı olduğunu ve bu kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları aktardı: "O dış politika Suriye, Irak, İran ile beraber olacağız. Can güvenliğimiz de, kardeşlik barış da bu beraberlikte. Rusya ile zaten beraber olmak zaruret. Bizim birinci ticaret ortağımız. Hayat nereye getirmiş, biz Amerika derken, Türkiye'nin dış ticaret hacmine baktığımızda en çok ticaret ortaklarımız Rusya, Çin, Almanya. Demek ki biz bu ülkelerle dost olmak zaruretindeyiz. Onun için burada yapılan yanlışlar Türkiye'yi nereye getirdi. Genel Kurmay Başkanı'nın yerinde olmak istemem, geceleri acaba nasıl uyuyorlar. Çünkü orada güvenlik bölgesi kurulacaktı, ikinci İsrail koridoru kesilecekti, plan oydu. Şimdi uçağım oraya giderse Rusya düşürür mü diye düşünüyor. Niye böyle bir duruma düşelim? Rusya ile Putin'le Erdoğan anlaşmışlardı. Erdoğan telefonda sordu "biz orada ikinci İsrail koridorunu keseceğiz, siz nasıl karşılarsınız'.. Siz kesin biz itiraz etmeyiz. 48 saat sonra uçak düştü. O uçak Tayyip Erdoğan'ın başına düştü. Türkiye'nin güvenlik ihtiyacının tepesine düştü. Şimdi oturmuşuz uçak gönderirsek Rusya ne yapar diye hindiler gibi düşünmeye başladık. Onun için derhal Erdoğan, Davutoğlu Suriye düşmanlığına ve Rusya husumetine son vermeli."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim