• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Pereira: 'Adil bir sonuç olmadı'

Pereira: 'Adil bir sonuç olmadı'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Celtic karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bu akşam adil bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. Galibiyeti hak ettik. Sonuç istediğimiz gibi olmasa da turu geçmeyi başardık” dedi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında sahasında İskoç ekibi Celtic ile karşılaşan sarı-lacivertli ekip, sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 9’a yükselten Pereira’nın öğrencileri, bir üst tura yükseldi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “6-7 belki de 8 maçtır yaptığımız işin devamı niteliğinde bir karşılamaydı. Rakibi oynatmıyoruz ve pozisyon bulmayı başarıyoruz. Top daha fazla bizde kalıyor. Bu akşamki bizim açımızdan üzücü olan tek nokta kırmızı kart. Son maçta olduğu gibi bu akşam da 10 kişi ile devam etmek zorunda kaldık. Bu akşam adil bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. Galibiyeti hak ettik. Sonuç istediğimiz gibi olmasa da turu geçmeyi başardık” dedi.

“GALİBİYETİ İSTEYEN TARAF BİZDİK”

Celtic’e karşı galibiyeti isteyen taraf olduklarını ifade eden Pereira, “Bugün gelişimimizi bir kez daha gösterdik. Galibiyeti isteyen taraf bizdik. Pozisyonlar ürettik. Celtic 1-1’lik sonucu yakaladı. Takımımızın farklı bir cevap verdiğini düşünüyorum. Takım olmayı başardık. Sezon başında ‘Her maçta agresif bir oyun sergileyen bir takım olacağız’ demiştim. Bir sonraki rakibimiz kim olur bilmiyorum ama o maça kadar hazır olacağız” diye konuştu.

“SORUMLULUĞUN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ BENDE”

"Karşılaşmada kırmızı kart gören Diego Ribas’ın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu yanıtlayan deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her zaman ben sorumluyum. Kazansak da kaybetsek de sorumluluğun büyük bir bölümü bende. Diego takım için mücadele etti. Ben burada öcü aramak için, suçlu aramak için bulunmuyorum. Takımı seçen benim. Oyuncularım yanlış kararlar verdikleri zaman takıma zarar verdiklerinin bilincinde olurlar. Diego tecrübeli bir oyuncu. Hata yaptığını biliyordur ve yaptığı hatayı da düzeltmelidir. Ben de hata yaptığım zaman düzeltmeliyim. Diego bize çok yardımcı olan bir oyuncu. Ben burada takıma yardımcı olmak için bulunuyorum. Sorumluluğunu bilen bir hocanın yapması gereken şey budur. Oyuncularım da hata yaptıklarını biliyorlardır ve düzeltmeleri gerektiği de bilirler.”

"OYUNCULAR ARASINDAKİ FARKLA TAKIMI KALİTELİ HALE GETİRİR"

Nani’nin yerine oynayan Markovic’in iyi bir performans ortaya koyduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, “Markovic bu akşam Nani’nin yerine oynadı ve golünü de kaydetti. Farklı karakterlere sahip iki oyuncu Nani ve Markovic. Nani daha çok oyunu organize eden bir oyuncu. Markovic topla birlikte gitmeyi seven bir oyuncu. İki aynı tipte forvet ile bir takım oluşturamam. Oyuncular arasındaki farklar takımı kaliteli hale getirir. Topun daha fazla bizde kaldığı bir oyun tercih ediyoruz. Tekrar söylüyorum. Biz bu turu bu akşam hak ederek geçtik” dedi.

Öte yandan Pereira, basın toplantısının ardından İskoç basınına İngilizce çeviri yapan tercüman Zeynep Azizoğlu’nun yanına giderek tebrik etti ve fotoğraf çektirdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim