• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Pelit: "10 Ocak Sıkıntıları Anlatmak İçin Bir Fırsat"

Pelit: "10 Ocak Sıkıntıları Anlatmak İçin Bir Fırsat"
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün gazetecilerin içerisinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları...

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün gazetecilerin içerisinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları anlatmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Cemiyet binasında düzenlediği basın toplantısı ile tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Mikail Pelit, konuşmasına Cemiyetin Kurucu Başkanı olan ve geçtiğimiz günlerde anjiyo olan Ahmet Keskin'e geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün medyanın ve gazetecilerin içerisinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları anlatma günü için bir imkan ve fırsat olduğunu kaydeden Pelit, "Biz Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti olarak bugüne kadar meslekte yaşadığımız sorun ve sıkıntıları belirli günlerde kamuoyuyla paylaşmak gibi bir alışkanlığımız vardı ve bugün de bu alışkanlığımı devam etmektedir" diye konuştu.

Sorun ve sıkıntıları halının altına süpürecek kadar sorumsuz olmadıklarını kaydeden Pelit, "Eğer birtakım sorun ve sıkıntılar yaşanıyorsa bunu en azından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle sorumlu olan insanlara iletmek bizim boynumuzun borcudur. Sivil toplum örgütü olarak, bir Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti olarak bunu biz kendimize görev olarak addediyoruz. Biz sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı söyleyebilecek cesarette, sorun ve sıkıntılarımızı anlatabilecek kapasitede bir cemiyetiz. O açıdan elbette ki başta işsiz gazeteciler olmak üzere ki, Türkiye'de 4 binin üzerinde işsiz gazeteci var. Özellikle Anadolu medyasının son dönemde yaşadığı sorun ve sıkıntıları her platformda gündeme getirmeye devam edeceğiz. Bu bizim bir sorumluluğumuzdur, bu bizim bir görevimizdir. Elbette ki, sorun ve sıkıntılarımızı çözecek olan kurum siyaset kurumudur. Siyaset kurumuna inancımız, güvenimiz tamdır. Önümüzdeki süreç içerisinde bu sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında siyasetçilerin de bize destek vereceklerini, sorun ve sıkıntılarımızın çözümü noktasında gayret sarf edeceklerini yürekten inanıyorum. Sessiz, sakin oturup gazetecilik mesleğinin sorun ve sıkıntılarını görmemezlikten gelmek bize yakışan bir tavır, bize yakışan bir durum değildir. Bu açıdan özellikle ifade ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gazetecilerin sorunlarının tartışılacağı bir gündür, bir süreçtir. Dolayısıyla biz de bu sıkıntılarımızı her platformda dile getirdik. Dile getirmeye de bundan sonra devam edeceğiz. Ben yeniden bütün arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim