• BIST 9524.59
  • Altın 2488.433
  • Dolar 32.5117
  • Euro 34.6556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Pehlivanlar, Sezonun İlk Güreşi İçin Hazırlanıyor

Pehlivanlar, Sezonun İlk Güreşi İçin Hazırlanıyor
Kumluca'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali'nin finalinde yapılacak Türkiye'de sezonun ilk yağlı güreşleri için pehlivanlar...

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali'nin finalinde yapılacak Türkiye'de sezonun ilk yağlı güreşleri için pehlivanlar hazırlıklarına başladı.

Türkiye'de sezonun ilk yağlı güreşleri olarak bilinen Kumluca Güreşleri için pehlivanlar hazırlıklarını sürdürüyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Stadı'nda kendileri için ayrılan alanda çalışmalarını sürdüren güreşçileri ziyaret ederek bir süre antrenmanlarını izledi. Güreşçileri çalıştıran Kumluca Belediyesi ve Kırkpınar Başpehlivanlarından Hasan Tuna, çalışmalar hakkında Başkan Çetinkaya'ya bilgi verdi. Kumluca Belediyesi güreş takımı çatısı altında, değişik boylarda yaklaşık 200 civarında pehlivan bulunduğunu ifade eden Tuna, pehlivanları güreşlerde başarılı olabilmeleri için en iyi şekilde hazırladıklarını söyledi.

ALİ GÜRBÜZ CEZANIN ARDINDAN İLK DEFA ER MEYDANINA ÇIKACAK

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ilçede 17 yıldır yağlı güreşler düzenlediklerini ve güreşlerin geleneksel hale geldiğini ifade ederek, Kumluca Güreşleri'nin güreş camiasında ve Türkiye'de marka güreşler olarak bilindiğini söyledi. Her yıl Kumluca Güreşleri'nde derece yapan pehlivanların mutlaka Kırkpınar ve diğer güreşlerde de derece yaptıklarına dikkat çeken Çetinkaya, "Halkımızın merakla beklediği güreşlerimize sayılı günler kaldı. 30 Nisan 1 Mayıs tarihlerinde iki gün süreyle yapacağımız güreşlerimiz bu yıl geçen yıllardan daha görkemli ve daha heyecanlı olacak. Bununla ilgili olarak biz Kumluca Belediyesi olarak organizasyon konusunda her türlü hazırlığımızı yaptık" dedi.

Sezonun ilk ve marka güreşi olması dolayısıyla pehlivanların da Kumluca'ya gelerek antrenmanlar yaptıklarını kaydeden Çetinkaya, özellikle de cezası nedeniyle bir süre güreşlere ara veren Kırkpınar Başpehlivanlarından Ali Gürbüz'ün de Kumluca güreşlerinde ilk defa er meydanına çıkacağını bildirdi.

Kumluca'ya gelerek antrenman yapan Kırkpınar Başpehlivanlarından İsmail Balaban da, sezonun ilk güreşi olmasından dolayı Kumluca güreşlerinin pehlivanlar olarak kendilerinde ayrı bir heyecan oluşturduğunu, güreşler öncesi Kumluca'nın havasına alışmak amacıyla Kumluca'ya gelerek antrenman yaptıklarını söyledi.

Antrenman sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya pehlivanlara baklava ikramında bulundu.

Pehlivanlar, Sezonun İlk Güreşi İçin Hazırlanıyor

Pehlivanlar, Sezonun İlk Güreşi İçin Hazırlanıyor

Pehlivanlar, Sezonun İlk Güreşi İçin Hazırlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim