• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

’Pehlivan Elektrak’ İş Adamlarının Konuğu Oldu

’Pehlivan Elektrak’ İş Adamlarının Konuğu Oldu
Edirne Sanayici ve İşadamları Derneği (EDSİAD), Şubat ayı toplantısını Trakya Üniversitesi Tasarım ve Proje Topluluğu ile gerçekleştirdi.

Edirne Sanayici ve İşadamları Derneği (EDSİAD), Şubat ayı toplantısını Trakya Üniversitesi Tasarım ve Proje Topluluğu ile gerçekleştirdi.

Bir otelde gerçekleşen toplantıda (EDSİAD), üyelerine TÜBİTAK tarafından düzenlenen 10. Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması güneş enerjili araçlar kategorisinde "Üçüncülük Ödülü'ne layık görülen "Pehlivan ElekTrak'ı tasarlayan ve üreten ekip, teknik donanımı hakkında bilgi verdi. Yüzde 100 yerli elektrikli otomobil yapmak üzere yola çıkan ekip, tasarım, inovasyon ve hobi içeren bu proje ile başarı öykülerini Edirneli iş adamlarıyla paylaştı.

Toplantıya EDSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Açıkgöz, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Edirneli iş adamları katıldı. EDSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Açıkgöz, amaçlarının Takaya üniversitesinin başarısını onure etmek sanayi ve iş dünyasındaki gelişmelerle ilgi üyelerine bilgi vermek için şubat ayı toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu akşam EDSiAD toplantısında Trakya Üniversitesi Pehlivan TEAM Ekibini konuk ediyoruz. Ankara'da yaşanan katliamda kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz yakınlarına sabırlar diliyoruz. Ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Başımız sağ olsun. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İki adet elektrikli otomobil yaparak TÜBiTAK'IN organizasyonu yarışmalara katılarak Edirne'ye ve Trakya Üniversitesine ödüller getirmişler. Bu takımı tebrik ediyoruz. İş dünyamız artık çalıştıracağı personeli seçerken adayların hobileri ile de ilgilenmeye başladı. İş başvurusu ikili görüşmelerinde şirkete almayı düşündüğü adayları hobileri üzerinden değerlendirmeler yapılmaya başladı. Hobiler kişilikleri çözümlemek için iyi bir araç olarak görülüyor. Hobi demek artık kitap okumak yürümek müzik dinlemek yerine satranç, briç, yüzmek, basketbol oynamak, su altı sporları yapmak, dağcılık yapmak, fotoğrafçılık, yemek yapmak, dans etmek folklor oynamak, maket uçak yapmak, olarak geçiyor.

Önceleri makinelerin her biri bilgisayar tarafından yönetilirken tüm fabrikanın bilgisayarlarını yöneten bilgisayarların çalıştığı bir sistemi var. Yeni dönemde bilgisayarların birbiri ile konuştuğunu ve üretimi yönettiğini göreceğiz. Almanya ve ABD üretimde verimliliği bu yolla sağlayarak yüksek katma değer yaratıyorlar. Bizim bilişimcilerimiz ve girişimcilerimiz bu gelişmeleri henüz izliyor.

Bu döneme hazır mıyız? Aslında bu sistemleri kavrayacak iş gücüne ihtiyacımız var. İşte bu akşam ki

örneği, elektrikli arabayı çeşitli elemanların birbirini yönettiği bir bilgisayar sistemi olarak

düşünebiliriz. Bu yazılımı ve prosesi iddialı bir şekilde başarmış arabayı yürütmüş ve derece almış ekip

karşımızda. Lütfen soru sormaktan çekinmeyin onlar 4. sanayi devriminin aranan iş gücünü

oluşturacaklar" dedi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise yaptığı konuşmada, "EDSİAD üyelerine ve genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Pehlivan aracını daha önceden de biliyoruz takip ediyoruz. Edirne Belediyesi olarak da destek veriyoruz. Önemli olan yeni şeyler üretmek, üretime katkı vermek. Gençlerin bizi kurtaracağını düşünüyorum. Gençlerin çocukları ülkemizi inşallah ülkemizi aydınlık hale getirecek" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim