• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Pehlivan Develer Kozlarını Aydın’da Paylaştı

Pehlivan Develer Kozlarını Aydın’da Paylaştı
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu organizesinde 2015 yılının son deve güreşi Efeler'de yapıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu organizesinde 2015 yılının son deve güreşi Efeler'de yapıldı. Ücretsiz ve havanında güzel olmasıyla binlerce kişinin izlediği deve güreşleri şenlik havasında geçti. Çatımların da oldukça dengeli olduğu güreşlerde pehlivan develer kıran kırana güreşti.

2015 yılının son deve güreşi Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu organizesinde Efelerin ev sahipliğinde yapıldı. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 150 pehlivan devenin katıldığı güreşler Hayvan Pazarı bölgesindeki yeni oluşturulan arenada sabah erken saatlerde başladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da izlediği deve güreşlerine binlerce vatandaş seyretti.

"GÜREŞLER KIRAN KIRANA GEÇTİ"

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinin pehlivan develeri sahiplerine ödül kazandırmak adına arenaya çıkan develer kıran kırana güreşti. Tozu toprağa katan develer süresi içerisinde yenişemeyince urgancıların develeri ayırması kolay olmadı. Rakipleri ile kıyasıya güreşen develerin güreşi izleyenleri heyecanlı anlar yaşattı. Rakipleriyle uzun süre güreşen ve izleyenlerin beğenisini kazanan develer vatandaşlardan yoğun alkış aldılar. Bazı develer rakiplerini tuş ederken develerin br çoğu berabere kaldı.

BELEDİYE KUPASINI TOPUKLU EFE KAZANDI

Güreşlerde Özlem Çerçioğlu adına güreşen Topuklu Efe isimli deve belediye kupasında Özçelik isimli deve ile karşılaştı. Uzun süre güreşen ve Özçelik'in teke inmelerini ve bağlamalarını savuşturan Topuklu Efe rakibini bağlayarak güreşin galibi oldu. Rakip iki deveyi urgancılar ayırırken Topuklu Efe'nin kupasını Aydın Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarından İbrahim Gürdal verdi. Sabah saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar şenlik havasında devam etti.

SEDYEDE İZLEDİ

Güreşlerden yedine yetmişe herkes izlerken aşırı rahatsız olan bir vatandaş ise sedyede İzledi. Yaşlılığa bağlı çeşitli rahatszlıkları bulunan 82 yaşındaki Umurlulu Necati Saydam, gençliğinde hiç kaçırmadığı güreşleri yaşlandığı için çocukları tarafından getirildi. Yaşlı şahıs güvenli bir bölgeye getirilen sedyesinde battaniyesine örtünerek güreşleri izledi.

Pehlivan Develer Kozlarını Aydın’da Paylaştı

Pehlivan Develer Kozlarını Aydın’da Paylaştı

Pehlivan Develer Kozlarını Aydın’da Paylaştı

Pehlivan Develer Kozlarını Aydın’da Paylaştı

Pehlivan Develer Kozlarını Aydın’da Paylaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim