• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Pedallar, Sarıkamış Şehitleri İçin Çevrildi

Pedallar, Sarıkamış Şehitleri İçin Çevrildi
Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulübü sporcuları Sarıkamış Şehitleri için bin...

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulübü sporcuları Sarıkamış Şehitleri için bin 930 rakımlı Kubbe Dağı'na pedal çevirdi. 5 saat pedal çeviren bisikletçiler, Sarıkamış Şehitleri için bin 930 rakımlı Kubbe Geçidi'nde dua etti, İstiklal Marşı okundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan yardımcıları, birim müdürleri, Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulüp Başkanı, sporcular ve vatandaşların katılımıyla sabah saat 08.00'te Yeşilyurt Belediyesi önünde start alan etkinlik başlangıcında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Tarihi söylentiler değil, önemli olan bu toprakların nasıl alındığı ve korunduğumuzdur. 5 yılda 2,5 milyon şehit vermiş bir ülkenin evlatları olarak üzerimize düşen görevleri layıkıyla yapmamız gerekmektedir. Osmanlı'nın dünyaya göstermiş olduğu adalete şu anda çok ihtiyacımız var. Biz Suriye'de 600 yıl, Filistin'de 400 yıl adaletle hükmettik. Herhangi bir sıkıntı yaşanmamış. Ama 1900 yıllarda egemenliği bizim elimizden çıkan bu topraklarda kan hiçbir zaman durmadı. Milletimizin bu azmi ve imanıyla ülkemiz o günlerine mutlaka dönecektir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporcu kardeşlerimiz inşallah sağ salim bu yolcuğu tamamlayacaklar. Rabbim yardımcıları olsun" şeklinde konuştu.

Ardından sporcuları Kubbe Dağı'nda karşılayan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, sporcuların anlamlı bir etkinliğe imza attığını ifade etti. Şahin, "Sporcularımız soğuk havada, karlı, virajlı dik yokuşu olan, zorlu parkuru bisikletleriyle 5 saatte kat ederek, bin 930 rakımlı Kubbe Geçidi'ne geldiler. Yaklaşık 100 bisikletli sporcumuz katıldı ve Kubbe Dağı'nın zirvesinde İstiklal Marşı okuyarak, şehitlerimize dua ettik. 1915 bizim tarihimizde en acı duyduğumuz bir yıl oldu. Üzerinde 100 yıl geçmesine rağmen acılarını hiç unutmadık ve unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulüp Başkanı Mustafa Ekici ise 1915 yılında Sarıkamış şehit olanları anmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktardı. Ekici, "Ülkemizde o gün de, bugün de dıştan gelen nifaklar var. Bizler bu nifaklar karşısında her zaman bir ve beraber olacağız. Burada bulunan herkese, Yeşilyurt Belediye Başkanına ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bugün bizlerle buraya kadar gelen değerli sporcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Pedallar, Sarıkamış Şehitleri İçin Çevrildi

Pedallar, Sarıkamış Şehitleri İçin Çevrildi

Pedallar, Sarıkamış Şehitleri İçin Çevrildi

Pedallar, Sarıkamış Şehitleri İçin Çevrildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim