• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Pazarlar’da kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı

Pazarlar’da kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı
Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm projesi için ilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm projesi için ilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Pazarlar Belediyesi Düğün Salonunda yapılan Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısına Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Pazarlar Kaymakamı Gürsel Temuçin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Alt Yapı Daire Başkanı Coşkun Sağır, Kentsel Dönüşüm Alt yapı Dairesi Şube Müdür vekili Arzu Nur Bulut, Kütahya İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Catladan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Mimar Pınar Sağlam, Kütahya İl Şube Müdürü Ümit Şen, İl Müdür Yardımcısı Aysun Seven, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Kentsel Dönüşüm ilan edilen Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi sakinleri katıldı.

2011 yılında Belediye Meclisi tarafından Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin kentsel dönüşümü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yasa gereği çalışmaların başladığını belirten Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, "İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin kentsel dönüşüm projemiz 5 Mayıs 2013 günkü 28638 sayılı resmi gazete yayınlanarak yürürlüye girdi. İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi sınırları içersinde kalan alana ilişkin Mevcut durum analizi, Dönüşüm modeli, İmar Panı, Hali hazır harita, plana esas jeolojik-jeoteknik etüt, hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerleme ve uzlaşma sureci, eylem planı, imar planı ve kentsel tasarım projesi ile hizmet alımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından saha çalışması yapıldı. Halkımızın mağduriyetini en aza indirmek istiyoruz. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmek adına bilgilendirme toplantısı düzenledik" dedi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Kentsel Alt yapı Daire Başkanı Coşkun Sağır, "Devlet, afetler gelmeden tedbir alıyor. Bu çerçevede Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki hak sahiplerini bilgilendirmek için toplandık. Uzlaşma sağlandığı zaman en kısa sürede inşaata başlayabiliriz. Burada devletin yaptığı insanları ev sahibi yapmak değil. Riskli alandaki depreme dayanıklı binalar yapmaktır. En Kısa sürede Kentsel dönüşüm bürosunu açılarak hak sahipleri bilgilendirilecektir. Ayrıca bilgilerinde güncellemesi yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Bilgilendirme toplantısı hak sahipleri tarafından konuşmacılara soru cevap şekli ile sona erdi.(MB-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim