• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Pazarlar’da Grip, Grip Aşısı Ve Gripten Korunma Yolları Eğitimi

Pazarlar’da Grip, Grip Aşısı Ve Gripten Korunma Yolları Eğitimi
Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Grip, Grip Aşısı ve Gripten...

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Grip, Grip Aşısı ve Gripten Korunma Yolları eğitimi büyük ilgi gördü.

Pazarlar ilçesinde, kış mevsiminde havaların soğumasıyla birlikte artan grip enfeksiyonundan korunma ve bulaşma yolları hakkında bilgilendirmek amacıyla grip eğitimi verildi. Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri Dr. Asuman Türkkan ve Ebe Ayşe Söylemez tarafından verilen eğitime öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Eğimde konuşan Dr. Asuman Türkkan, "Kış aylarında insanların korkulu rüyası haline gelen grip hastalığı kişilerin günlük hayatlarındaki yaşam kalitesini çok ciddi anlamda etkilenmektedir. Yorgunluk ve bitkinlik hissine sebep olan hastalıktan dolayı kişiler uzun süre sosyal hayatlarından uzak bir şekilde dinlenmek zorunda kalabilmektedirler. Özellikle günden güne değişen hava sıcaklıklarının ani değişimlerde grip hastalığına davetiye çıkardığı bilinmektedir. Özellikle güne güzel bir kahvaltıyla başlamak birçok hastalığı önlediği gibi gribi de engellemektedir. Sabah kahvaltılarınız da siyah, yeşil zeytin ve yumurta bulundurulması grip üzerinde çok daha büyük bir etki yaratmaktadır. Havaların güzel olduğu günlerde gideceğiniz yerlere yürüyerek gitmeniz durumunda vücudunuz için gerekli olan D vitaminini alabilir ve hızlanan metabolizmanız sayesinde birçok hastalıktan kurtulabilirsiniz. Soğuk kış aylarında ortamların sıcaklığını koruması için kapı ve pencerenin kapalı tutulması oldukça yanlıştır. Günün belirli saatlerinde mutlaka odalarınızın havalandırılması gerekmektedir. Günümüzde her ne kadar da zor olarak görünse de doğal beslenmeyi alışkanlık haline getirmemiz son derece büyük bir önem taşımaktadır. En kısa sürede grip nasıl geçer gibi sorulara verilebilecek en güzel cevap ise iyi bir şekilde dinlenilmesidir. Grip vücudunuzun direncini ortadan kaldırdığı için dinlenerek kısa sürede iyileşebilirsiniz" dedi.

Grip aşısı olanların sadece gribe karşı ve belli oranda korunabileceğini vurgulayan Dr. Asuman Türkkan, "Aşının bağışıklık oluşturmadığı kimselerde ve grip dışındaki diğer solunum yolu hastalıklarında genel korunma tedbirlerine dikkat etmeliyiz. Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarının topluma yayılmasının önlenmesi için sağlamlardan çok hasta olanların daha dikkatli ve sorumlu davranması gerekir. Hastalar en azından iyileşene kadar başkalarıyla öpüşmemeli, kucaklaşmamalı ve hatta tokalaşmamalıdır. Virüs, yıkanmış elde de bulunur. Ayrıca yine hastalar ağız ve burunlarıyla temas ettiklerinde, öksürük, hapşırık nedeniyle ellerine sekresyonları bulaştığında ellerini yıkamadan başkalarının kullandığı telefon ve benzeri ortak araçlara temas etmemelidir. Hasta kişilerden etrafa saçılan virüs parçacıklarının havada asılı kalabilme yeteneğinin olması bulaşıcılığı daha da arttırmaktadır. Hastalar ilk 3-4 gün zorunlu değilse sinema, okul, işyeri, metro, otobüs gibi kalabalık ortamlara girmemeli, evlerinde istirahat etmeli, mutlaka çıkmaları gerekiyorsa maskeyle sokağa çıkmalıdır. En etkili korunma hastaların alacağı bu gibi tedbirlerle olur. Sonbahar-kış aylarında uygun giyim ve beslenmeye dikkat edilmeli, kalın-yünlü sıcak giysiler kullanılmalı, terli kalınmamalı, bol sebze ve meyve tüketilmelidir. Vücut direncini düşüren ve kolayca hasta olmamızı sağlayan etkenlerden uzak durulmalı, aşırı yorgunluk, alkol, sigara, az ve düzensiz uyku, düzensiz ve tek yönlü beslenmemeye dikkat edilmelidir" diye konuştu.

Gribe neden olan influenza denen virüsün A, B ve C olmak üzere üç tip olduğunu kaydeden Dr. Türkkan, A tipi virüsün hem insanlarda hem de kuş, kümes ve domuz gibi hayvanlarda hastalık yaptığını, B tipinin sadece insanlarda gribe neden olduğunu, C tipinin ise çok hafif derecede hastalık yaptığı için salgına yol açmadığını sözlerine ekledi.

Pazarlar’da Grip, Grip Aşısı Ve Gripten Korunma Yolları Eğitimi

Pazarlar’da Grip, Grip Aşısı Ve Gripten Korunma Yolları Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim