• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Pazarcı Esnafı Faizsiz Krediden Yapılan Kesintiyi Merak Ediyor

Pazarcı Esnafı Faizsiz Krediden Yapılan Kesintiyi Merak Ediyor
Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu üyesi ve Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, Devletin esnaflara sunduğu 30 bin TL'lik...

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu üyesi ve Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, Devletin esnaflara sunduğu 30 bin TL'lik faizsiz krediden yapılan 3 bin 500 TL'lik kesintinin nedenini merak ettiklerini söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, AK Parti Hükümeti'ne esnafın yanında olduğu için her zaman teşekkür ettiklerini belirterek, "Benin esnafım yağmurda çamurda ekmek parası derdine düşen esnaflar. Alt gelir grubunu temsil eden bir kitleyiz ve bu faizsiz krediyi duyunca pazarcı esnafı yoğun bir şekilde krediye talepte bulundu ancak esnaflarımız kredi kefalet kurumuna gidip geldiğinde yüzleri buruştu" ifadelerini kullandı. Hükumetin esnaflar için 30 bin TL faizsiz kredi sunduğunu belirten Emre, "Başvuru yapan esnaflardan ilgili Kefalet Kooperatifi tarafından bir kesinti uygulanıyor. Yapılan bu 3 bin 500 TL'lik kesintinin nedenini ise üyelerimiz doğal olarak bize soruyorlar. Ancak bizde şuana kadar kendilerinden detaylı bir bilgi alamadık" diye konuştu. Kamuoyu ve esnafları aydınlatıcı bir açıklama beklediklerini ifade eden Emre, "460 üyemiz var ve yüzde 60'ı kredi için başvurdu. Ancak geri kalan ise bu kesintiyi duyunca durdu. Zaten banka size bir SMS ile kefilsiz ipoteksiz 30 bin TL kredi veriyor faizli olarak" dedi. Yapılan kesinti konusunda herhangi bir bilgiye ulaşamadığı söyleyen Oda Başkanı Emre, "Bunlar yeni bir yönetim de değil, 28 yıldır oradalar. Bu konuları bizden çok çok iyi bilmeleri gerekiyor Esnafı unutmaları lazım, geldikleri yeri unutmamaları lazım. Takımı giydiğin zaman çıkarttığın penyeyi unutmayacaksın. Sonuçta bizlerinde temsil ettiği bir esnaf kitlesi var, onlara karşı sorumluluğumuz var" dedi.

Pazarcılar Odası Başkanı Emre ayrıca, araç sigorta ücretlerinin de yükselmesi konusunda eleştiri de bulunarak, "Pazarcı esnafının kullandığı araçlar zaten ederi 3-5 bin liradır. Ancak bu araçlarda da 1 bin lira sigorta çıkarılması esnafımızı mağdur etmektedir. Bu sorun ile ilgili Esnaf Birliğin ve esnaf temsilcilerinin çözüm üretmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim