• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Pazar Yerini ’Halk’ Belirledi

Pazar Yerini ’Halk’ Belirledi
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede Cuma günleri kurulan pazar yerinin nereye kurulması gerektiğini vatandaşa sordu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede Cuma günleri kurulan pazar yerinin nereye kurulması gerektiğini vatandaşa sordu. Gerçekleştirilen anket sonucuna göre pazar yerinin Azerbaycan Caddesi'ne kurulmasına karar verildi.

Atakum Belediyesi, İstiklal Mahallesi'nde Cuma günleri kurulan pazaryeriyle ilgili yer belirleme aşaması tamamlandı. Pazar yerinin kurulacağı noktanın neresi olması gerektiğini halka sorduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Pazar yerinin nereye kurulacağını, o pazar yerinden faydalanan vatandaşlarımıza anket yaparak belirledik" diye konuştu.

Samsun'un Atakum ilçesinde Salı günleri kurulan pazar yeriyle ilgili yer değişikliği yönünde gelen önerilerin ardından konuyu vatandaşa taşıyarak anket yaptıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Pazar yerinin İstiklal Mahallesinde Azerbaycan Caddesi'ne kurulmasını isteyen vatandaşlarımız ile 99. Sokak'ta kurulmasını isteyen vatandaşlarımızın taleplerinin ardından mahalledeki haneler üzerinde bir anket uygulaması gerçekleştirdik. Pazar yerinin nereye kurulacağı, o pazar yerinden en çok faydalanan vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda belirlenmeli dedik. 2 gün süren ve tüm hanelerin fikirlerinin alındığı anket sonucunda 763 haneden "Azerbaycan Caddesi" yanıtını alırken, 569 haneden de "99. Sokak" yanıtını aldık. Yapılan anket sonuçlarını bizzat kendim inceledim ve saydım. Bu anlamda İstiklal Mahallesi'nde Salı günleri kurulan ve halk arasında Cuma Pazarı olarak adlandırılan pazar yerinin Azerbaycan Caddesi'nde kurulması yönünde karara vardık" dedi.

Sadece pazar yerinin tespitinde değil, tüm çalışma ve projelerinde öncelikli belirleyici unsurun vatandaşlar olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, "Bizim belediyecilik anlayışımızda "yaptım oldu" mantığı yok. Bu düşünceden hareketle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, hayata geçirdiğimiz projelerde öncelikli belirleyici unsur vatandaşlarımız oluyor. Vatandaşlarımıza soruyor, fikirlerini alıyor ve ortak akıl ile hareket ediyoruz. Bu sayede ilçemizi her geçen gün daha yaşanılabilir, daha güzel bir hale getiriyoruz. Hayalimizdeki şehir Atakum için yapacak daha çok işimiz var. Bu işleri yaparken, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atakumlulara soracağız, fikir alacağız, öncelikleri belirleyeceğiz. Atakum'da demokrasi var, halk ne diyorsa o olur" diye konuştu.

Pazar Yerini ’Halk’ Belirledi

Pazar Yerini ’Halk’ Belirledi

Pazar Yerini ’Halk’ Belirledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim