• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Pazar Yerinde Siyah Poşet Denetimi

Pazar Yerinde Siyah Poşet Denetimi
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde atık plastiklerden elde edilen ve kanserojen madde içeren siyah naylon torba kullanımını yasaklandı.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde atık plastiklerden elde edilen ve kanserojen madde içeren siyah naylon torba kullanımını yasaklandı. Pazar yerinde denetimlere başlayan zabıta ekipleri, vatandaşları uyararak esnafı bilgilendirdi.

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazarcı ve esnafları bilgilendirmek, atık plastiklerden elde edilen ve kanserojene madde içeren siyah naylon torba kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimlere başladı. Zabıta ekipleri, ilk olarak Güvenevler Mahallesinde bulunan uzay çatılı Pazaryeri'ndeki pazarcı esnafı denetlendi. Ekipler denetimlerde, kanserojen madde içeren siyah naylon torbaların kullanılmaması hususunda uyarılarda bulunurken, insan sağlığına zararlı olan bu torbaların kullanımı yasaklandı. Daha sağlıklı bir çevre ve toplum için kurallara uyulması konusunda siyah torba yerine beyaz naylon torba kullanılması yönünde talimat verildi. Denetimlerde esnafın büyük bir kısmının siyah torba kullanmadığı ortaya çıkarken, Zabıta ekipleri, bilgilendirme ve denetimlerin ardından siyah torba kullananlara kanuni işlem yapılıp ceza kesileceği bildirildi. Zabıta ekiplerinin şehir içindeki pazar yerlerinde denetimlerini sürdürüp esnaf ve halkı bilinçlendireceği kaydedildi.

"SİYAH TORBA KULLANMAMAYA DİKKAT EDİYORUZ"

Yapılan uygulamadan memnun kaldıklarını dile getiren pazarcı esnafı, "Siyah naylon torbalar atık plastiklerden elde edildiği için kanserojen madde içeriyor. İnsan sağlığına zararlı olan bu torbaların kullanımı yasaklandı. Daha sağlıklı bir çevre ve toplum için kurallara uyulması konusunda biz pazarcı esnafları da siyah torba kullanmamaya dikkat ediyoruz. Vatandaşlarımızın da alışveriş yaptıkları yerlerde gıda malzemelerini siyah torba yerine beyaz torba ile verilmesine dikkat etmelerini istiyoruz. Şehitkamil Belediyemizin yapmış oldukları bu denetimleri olumlu buluyoruz. İnsan sağlığını tehlikeye atacak maddelerden tüm pazarcı esnafımızın da duyarlı olmaya davet ediyoruz" dediler.

Yapılan denetimlerin insan sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çeken vatandaşlar ise, bu tür denetimlerin sık sık yapılmasını dile getirerek, "Esnafımızın halkın sağlığını riske atacak siyah torba yerine beyaz torba kullanmalarını istiyoruz. Çünkü atık plastikten yapılan siyah poşetler kanserojen madde içerdiği için insan sağlığına çok ciddi anlamda zarar verebiliyor. Bu konuda Şehitkamil Belediyemizin yaptığı denetimleri yerinde bir uygulama olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını ve siyah torba yerine beyaz torbaları terci etsinler" diye konuştular.

Pazar Yerinde Siyah Poşet Denetimi

Pazar Yerinde Siyah Poşet Denetimi

Pazar Yerinde Siyah Poşet Denetimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim