• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Pazar Günü Torbalı’da Yörük Şenliği Var

Pazar Günü Torbalı’da Yörük Şenliği Var
Torbalı Belediyesi ile Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneği'nin düzenleyeceği Yörük Şenliği, bu pazar günü Ahmetli'deki mesire...

Torbalı Belediyesi ile Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneği'nin düzenleyeceği Yörük Şenliği, bu pazar günü Ahmetli'deki mesire alanında gerçekleştirilecek.

Torbalı Belediyesi ile Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneği'nin, göçebe yaşam tarzından yerleşik düzene geçen Ege Yörüklerinin sahip olduğu kültürel değerleri, gelenekleri, sosyal ilişkileri ve dayanışmalarını korumak amacıyla Torbalı'nın Ahmetli köyünde düzenledikleri geleneksel Yörük Şenliği, bu pazar günü yapılacak.

"YÖRÜK BULUŞMASINDA BÜYÜK BİR MESAJ VAR"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez; toplumların, kültürleriyle var olduklarını, değerleriyle geleceğe yürüyebileceklerini belirterek şunları söyledi: "Yörükler yerleşik düzene geçmeden önce, sahip oldukları sosyal, kültürel değerleri hep beraberlerinde taşıdılar. Ege kültüründe sağlam geleneksel yapıları, aile, komşuluk ilişkileri, dayanışmaları, çalışkanlıkları, üretkenlikleriyle bugün sıkı biçimde sarılmamız gereken birçok değeri yaşattılar ve halen yaşatıyorlar. Metropollerde giderek anti sosyalleşen komşuluk ilişkilerine, yıllardır aynı apartmanda oturup birbirlerini tanıma ihtiyacı ya da cesaretini gösteremeyenlere bu Yörük buluşmasında büyük bir mesaj var. Toplumun bütün kesimlerinin bu mesajı algılamalarını istiyoruz. İzmirlileri Yörük Şenliği'ne davet ediyoruz" dedi.

SANATÇILAR KONSERLER VERECEK

Şenlikte, sanatçı Ali Çakar sahne alacak. Zeynep İlhan, Feyzi Önder ve Serdar Vural da türküleriyle konukları coşturacak. Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, konuklara keşkek, gözleme, yayık ayran ve yöresel yemekleri ikram edeceklerini söyledi.

YÖRÜK ŞENLİĞİ'NE HERKES DAVETLİ

17 Nisan Pazar günü saat 13.00'da başlayacak olan şenlikte, halk oyunları ve deve güreşleri ve En Güzel Yörük Kızı yarışması düzenlenecek. Yörük Şenliği'ne tüm Torbalı halkını beklediklerini ifade eden dernek başkanı Mehmet Şimşek, "Yörük kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için düzenleyeceğimiz şenliğin çok güzel geçeceğini umuyoruz. Şenlikte bir birinden güzel halk oyunları sahnelenecek ve misafirlerimize çeşitli ikramlar dağıtılacak. Ahmetli köyündeki Yörük Şenliği'ne herkes davetlidir" diye konuştu. Şehirleşmenin arttığı günümüzde Yörük kültürünün unutulmaya yüz tutuğunu belirten Şimşek, bu tür etkinlikler vasıtasıyla Yörük kültürünü diri tutmaya çalıştıklarını belirterek "Bu şenliği düzenlememiz konusunda bizlere her türlü katkıyı sunan Torbalı Belediye Başkanımız Sayın Adnan Yaşar'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Pazar Günü Torbalı’da Yörük Şenliği Var

Pazar Günü Torbalı’da Yörük Şenliği Var

Pazar Günü Torbalı’da Yörük Şenliği Var

Pazar Günü Torbalı’da Yörük Şenliği Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim