• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

PAÜ’den bir ilk

PAÜ’den bir ilk
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Dergisi, Clarivate Analytics tarafından yayımlanan "Web of Science" kapsamındaki bir bilimsel atıf indeksi...

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Dergisi, Clarivate Analytics tarafından yayımlanan "Web of Science" kapsamındaki bir bilimsel atıf indeksi olan ESCI'de yer almaya hak kazanarak indekste yer alan dört Türk üniversitesinden biri oldu.

Dünyanın her yerinden bilimsel çalışmaların yer aldığı ESCI indeksinde yer alacak olan Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi'nin uluslararası alanda tanınırlığı artacak. Dünya genelinde Eğitim ve Eğitim Araştırmaları ESCI kapsamında taranan 503 dergiden biri olan Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi aynı zamanda indekste yer alan (Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi) dört Türk üniversitesinden biri olma özelliği taşıyor.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bilimsel çalışmaların sonucunda elde edilen yayınların ileride yapılacak çalışmalara ışık tutuğunu hatırlatırken, Pamukkale Üniversitesi'nin üst seviye indekslerde yer alması ve uluslararası düzeyde tanınırlığının artırılmasının katkı sağlayacağını belirtti. 1996 yılından beri basılan Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi'nin niteliğinin ve kalitesinin artırılması için bugüne kadar emek vermiş tüm önceki editörlere, katkı vermiş tüm akademisyenlere teşekkürlerini sunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, derginin indekse girmesi ve bir ilkin daha gerçekleştirilmesindeki çabalarından dolayı Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru başta olmak üzere, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi'nin editörleri olan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Derya Yaylı ve Doç. Dr. Murat Balkıs'a başarılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim