• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Patnos’ta apart otel açıldı

Patnos’ta apart otel açıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) desteği ile yapılan apart otel Patnos'ta açıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) desteği ile yapılan apart otel Patnos'ta açıldı.

Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk, TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü personeli ve çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu açılış töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.

Kaymakam Engin Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle yatırımcımıza ve onu yalnız bırakmayan TKDK'ya Patnos ilçemize böyle bir tesis kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. İlçemizde açılışını yapmış olduğumuz konaklama tesisi gibi yüksek standartlı yatırımlara hem ilçemize gelen misafirlerimiz hem de burada görev yapan memurlarımız açısından önemli ölçüde ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bunun gibi yatırımların ilçemizde farklı yatırımlara da vesile olacağı kanaatindeyim."

Kaymakam Yalçın'dan sonra söz alan TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü Yerinde Kontrol Birim Amiri Mehmet Baydar, şunları kaydetti: "Bugün Patnos'a böyle bir tesisin kazandırılmasına destek olmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Açılışını yapmış olduğumuz tesis IPARD I kapsamında, üst yatırım tutarı 500 bin Avro olarak, yüzde 50 hibe şeklinde desteklendi. Kurum olarak şu ana kadar Ağrı'da ve Patnos'ta birçok yatırıma destek verdik. Fakat biz Patnos ilçemizin potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu ve daha birçok yatırımın hayata geçirilebileceğini düşünüyoruz, bu kapsamda tüm Patnos halkını şu an başvuru dönemi açılmış olan IPARD II desteklerinden faydalanmaya davet ediyoruz."

Ayrıca İşletme Sahibi Abdulhakim Varol da destek kapsamında ilçeye böyle bir yatırım yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye'nin Avrupa Birliği adaylık sürecinde ülkemizde uygulanmakta olan IPARD'ın (Kırsal Kalkınma Programı) yürütülmesinden sorumlu. Hayvancılık, et-süt işleme tesisleri ve kırsal alanda turizm, arıcılık, kültür balıkçılığı ve dokumacılık gibi birçok alanda yüzde 50-70 arasında hibe desteği sağlayan TKDK, Ağrı'da 2012 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda açılışı yapılmış olan apart otelin 500 bin Avro üst limitli uygun harcama tutarı mevcuttu ve bu tutarın yüzde 50'si hibe olarak desteklendi. İnşaat işleri ve otelin içinde kullanılacak olan yatak, masa, dolap, çamaşır makinası ve buzdolabı gibi bütün ekipmanlara yüzde 50 hibe sağlandı. Ayrıca yatırım sahibi, KDV, ÖTV ve Gelir vergisi gibi vergiler ödemeyecek.

Patnos’ta apart otel açıldı

Patnos’ta apart otel açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim