• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Patlamanın Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Patlamanın Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı
Diyarbakır'da, üç askerin şehit olduğu, 24 askerin yaralandığı bombalı araç saldırısının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı.

Diyarbakır'da, üç askerin şehit olduğu, 24 askerin yaralandığı bombalı araç saldırısının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada, büyük bir bölümü yıkılan karakolda enkaz çalışmaları sürerken, etrafı brandayla kapatıldı. Yaklaşık 1,4 ton bomba kullanılarak yapılan saldırının şiddeti civar köylerde hissedildi. Patlama ile ilgili yayın yasağı getirildi.

Teröristler tarafından dün gece 21.15 sıralarında Diyarbakır-Bingöl kara yolu üzerinde bulunan Lice ilçesi Mermer Jandarma Karakoluna bombalı araçla yapılan 2'si astsubay, 1'i uzman çavuş 3 askerin şehit olmasına, 24 askerin de yaralanmasına neden olan saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada, karakolun büyük bir bölümünün yıkıldığı görüldü. Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü karakolun etrafı branda ile kapatıldı. Yaklaşık 1,4 ton bomba kullanılarak yapılan saldırının şiddeti civar köylerde hissedildi. Karakola yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan bir petrol istasyonunun tüm camları kırıldı. Dün gece trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl kara yolu yeniden ulaşıma açıldı.

OPERASYON SONA ERDİ

Bölgede, dün saldırının ardından başlatılan helikopter destekli operasyon sona ererken, saldırının şekli netleşmeye başladı. İddialara göre, fedai eylem gerçekleştirilirken, olay yerine bomba yüklü araçla gelen bir terörist, karakolun önünde oluşturulan kontrol noktasında tam durdurulacağı sırada, bir anda direksiyonu kırarak karakola girmeye çalıştı. Araç bu sırada infilak etti. Şehit olan askerlerin saldırı sırasında, kontrol noktasında görevli olduğu belirtildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Öte yandan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlama ile ilgili yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"24.03.2016 günü Diyarbakır Sur ilçesi Jandarma Komutanlığına bağlı Mermer Jandarma Karakolunda meydana gelen patlama nedeniyle, Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/792 D.İş sayılı kararıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir."

Patlamanın Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Patlamanın Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Patlamanın Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Patlamanın Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Patlamanın Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim