• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Patara Plajı Birleşecek

Patara Plajı Birleşecek
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Patara Plajını ikiye bölen Eşen Çayı üzerinde Kaş'ın Ova Mahallesi ile Seydikemerin Kumluova Mahallesini birbirine...

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Patara Plajını ikiye bölen Eşen Çayı üzerinde Kaş'ın Ova Mahallesi ile Seydikemerin Kumluova Mahallesini birbirine bağlayacak bir köprü projesiyle ilgili görüşmelerin başladığını ve yine Karadere ve Kumluova Plajlarında sörf sporunun yapılmasıyla ilgili çalışmaların da yakın takipçisi olduklarını kaydetti.

Seydikemer'de Turizm Haftası Etkinlikleri Kumluova Prof. Dr. Ayhan Önder Çok Programlı Lisesinde yapıldı. Programa Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Adem Türk, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans Salonu'nda saygı duruşu ve istiklal marşlı ile başlayan programda açılış konuşması yapan Kumluova Prof. Dr. Ayhan Önder Çok Programlı Lisesi Müdürü Orhan Türkmen, turizmin önemine dikkat çekerken Beden Eğitimi Öğretmeni Veli Can ise bölgedeki turizm destinasyonları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

OVA'DAN KUMLUOAVA'YA GEÇİŞ

Programda turizmle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kumluova ve Karadere bölgelerinin turizme açılması gerektiğine dikkat çekti. Verimli topraklar sebebiyle bu bölgelerde tarımın ön plana çıktığını ifade eden Otgöz, "Görünen o ki turizme de açılmalıyız. Bölgemiz turizm anlamında bakir kalan ender yerlerden biri. Halen Karadere Plajımız çalışıyor, Kumluova da faaliyete geçecek, insanlarımız günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Buranın en büyük eksiği Ova'dan Kumluova'ya geçecek köprünün yapılması. Patara'ya turist geliyor, bu bölgeye gelmiyor. İnşallah köprü yapımı için gerekli görüşmelerimizi yaptık ve projesi yapım aşamasında.

SÖRF SPORUNUN DA TAKİPÇİSİYİZ

Letoon antik kenti, Unesco Dünya Miras Listesine girdi. Ben Çin'e gittim. Letoon'un 10'da 1'i güzelliğe sahip yerlerin üstü kapanmış. Bir damla yağmur suyu bile almıyor. Turistleri çekiyorlar. Likya yolu için çalışmalarımız devam ediyor Kaymakam beyle birlikte; Gavurağılından, Faralya'dan başlayıp buradan Yaka Tlos, Cemalanından Antalya sınırına kadar gittik. Sörf için de en iyi bölge burası. Yetkiler yer istedi yerini de bulacağız" dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından katılımcılara "turizm" başlıklı çeşitli oyunlar sergilenirken, yine öğrencilerin turizm haftasına atıfta bulunan el emeği ürünlerini Başkan Yakup Otgöz ve diğer protokol üyeleri inceledi. Programın son bölümlerinde ise halk oyunları ekibi tarafından gösteriler sunuldu.

Patara Plajı Birleşecek

Patara Plajı Birleşecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim