• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Paskalya Bayramı Antakya'da coşkuyla kutlandı

Paskalya Bayramı Antakya'da coşkuyla kutlandı
Antakya'da yaşayan Ortodoks Hristiyanlar, Paskalya Bayramı dolayısıyla sabah 05.00'te başlayan ayinin ardından oruçlarını kilisenin bahçesinde yumurta...

Antakya'da yaşayan Ortodoks Hristiyanlar, Paskalya Bayramı dolayısıyla sabah 05.00'te başlayan ayinin ardından oruçlarını kilisenin bahçesinde yumurta ile açtı.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bulunan Ortodoks Kilisesi'ndeki kahvaltıya Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğu, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve Hatay'da yaşayan semavi din temsilcileri katıldı.

Kahvaltıda konuşan Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, "Paskalya Bayramı'nı bir başka coşku ile kutlayan, şehrin sokaklarında yürürken Paskalya'yı hissettiren kenttir Antakya. Bu şehirde doğmuş olup da bu şehirden bir şekilde göç edenlerin bayram kutlamaya özlemle geldiği kenttir Antakya." dedi.

Bir Antakyalı olarak "yeni hayatın simgesi" olan paskalya yumurtalarını tokuşturacaklarını vurgulayan Hurigil, şöyle konuştu: "Şiddetin ve nefretin yaygınlaştığı dünyamızda kökeni, inancı ve felsefi görüşü ne olursa olsun; insanların kardeşçe yaşaması, gelenek ve göreneklerini paylaşması, huzurun ve barışın egemen olması en büyük dileğimizdir."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Hatay'ın çok renkli bir şehir olduğunu belirterek, "Biz gerçekten çok renkli bir şehiriz. Bu rengimizden ve renkli olmamızdan da hepimiz mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Bayramların bütün dinlerde var olduğunu ifade eden Vali Topaca da yaptığı kısa konuşmada, "O anlarda dostlukların, güzelliklerin, kardeşliklerin, merhametin konuşulduğu, yaşandığı, hisssedildiği günlerdir. Bugün de burada sizlerin huzur içerisinde olması, yüzlerinizin gülmesi, hiçbir endişeden, üzüntüden etkilenmeden bayramlarınızı en güzel şekilde kutlamanız bizleri çok sevindiriyor, memnun ediyor. Sizlerle birlikte biz de aynı şekilde eğleniyoruz. Bu coşkuyu, sevgiyi, kaynaşmayı birlikte yaşıyoruz." diye ifade etti.

Yapılan yemek duasının ardından Hatay Valisi Ercan Topaca ile Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil yumurta tokuşturdu.Cihan

Paskalya Bayramı Antakya'da coşkuyla kutlandı

Paskalya Bayramı Antakya'da coşkuyla kutlandı

Paskalya Bayramı Antakya'da coşkuyla kutlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim