• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Pasaportu Dahi Olmayan Memura Bankadan Yurt Dışı Kesintisi

Pasaportu Dahi Olmayan Memura Bankadan Yurt Dışı Kesintisi
Bankaların memurlara ve çeşitli kurum çalışanlarına yönelik ödedikleri promosyonlar memurların başına dert olmaya başladı.

Bankaların memurlara ve çeşitli kurum çalışanlarına yönelik ödedikleri promosyonlar memurların başına dert olmaya başladı. Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde ömründe yurt dışına çıkmayan ve pasaportu dahi olmayan bir devlet memuru hesaplarına kontrol ettiğinde banka tarafından yurtdışına çıkmış ve yurtdışında para çekmiş gibi hesabından kesinti yapıldığını gördü. Bayan memurun itirazı üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatılırken daha büyük sıkıntı ise Banka Müdürü'nün hesap sahibi bayanı kocasına şikayet etmesi oldu.

İncirliova İlçesi'nde yaşadığı ilginç olayı itiraz etmesi üzerine yaşadığı daha da ilginç olayın gerek bir bankaya gerekse kurum işleyişine yakışmayacak şekilde daha da ilginç hale geldiğini belirten bayan memur S.Y. "Kurum olarak İncirliova Belediye Binası'nın altında bulunan özel bir bankadan maaşımızı alıyoruz. Hesaplarımı incelediğimde sanki yurtdışından para çekmişim gibi hesabımdan para kesilmiş. Acaba hesabım başkasının eline mi geçti, kartım mı kopyalandı diye baktım yurtdışından bir para çekilmesi de söz konusu değil. Banka Müdürü'ne gidip durumu sordum. Ve yapılanın haksızlık olduğunu belirterek sert bir dille haksız bulduğum bu kesintinin geri verilmesini istedim. Banka müdürü de banka ile ilgili sert ifade kullandığım için beni polis çağırıp mahkemeye vereceğini söyledi. Konu böyle kapandıktan sonra bankanın sayın müdürü konuyu araştıracağı yerde beni kocama şikayet etti. Ben kendimi ifade edebilirim ama aynı durumda bir başkası olsa zor duruma düşebilirdi" diyerek yaşadığı ilginç olayı anlattı.

Gerek tüketici hakem heyeti gerekse ilgili kurum amirlerinden yardım isteyen bayan memur S.Y., "Koskoca bankanın başındaki yönetici bir müşterisini polise ya da kocasına şikayet ederek susturma ve hak arama mücadelesinden vazgeçirme düşüncesi taşıyorsa bu bankaya da diyeceğimiz bir şey kalmadı" diyerek yaşadığı olayın talihsizliğini anlattı.

İlgili müşteriye ait hesaptan yapılan kesintinin makinenin hatasından kaynaklandığını doğrulayan özel bankanın müdürü M.Ö. çalıştığı kurum dolayısıyla bankanın müşterisi olan bayanın bankayı sert bir dille eleştirmesini kurumu temsil eden bir kişi olduğu için uyardığını belirterek "Müşterimiz bu olayı dolandırıcılık olarak değerlendirdi. Ben kendisine makine hatası olduğunu belirtip bankayı dolandırıcılıkla itham etmemesi konusunda uyardım. Bayan memurun eşini tanıyorum, olayın yaşanmasından sonra aynı gün ziyaretine gittim. Şikayet etmeye değil sorunu belirtmek ve çözmek için gittim" ifadelerini kullandı.

Pasaportu Dahi Olmayan Memura Bankadan Yurt Dışı Kesintisi

Pasaportu Dahi Olmayan Memura Bankadan Yurt Dışı Kesintisi

Pasaportu Dahi Olmayan Memura Bankadan Yurt Dışı Kesintisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim