• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Parlamento Saldırganları Öldürüldü!

Parlamento Saldırganları Öldürüldü!
Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan parlamento binasına düzenlenen saldırıda en az 31 kişi yaralanırken, polisle çatışan saldırganların öldürüldüğü kaydedildi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan parlamento binası dışında intihar saldırısı gerçekleştirilmiş ve saldırıda aralarında 4 kadının da bulduğun en az 31 kişi yaralanmıştı. İntihar saldırısının ardından saldırganlar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, saldırıyı ise Taliban üstlenmişti. Afgan yetkililer konuyla ilgili açıklamada binaya girmeye çalışan 6 saldırganın, yaklaşık 2 saat süren çatışmanın ardından güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Afgan yetkililer, saldırı sırasında parlamentoda bulunan meclis üyelerinin güvende olduğunu bildirerek, saldırıda, parlamentoda bulunan hiçbir meclis üyesinin zarar görmediğini ancak birkaç görevlinin hafif şekilde yaralanmış olabileceğini kaydetti.

Yerel televizyonda çalışan bir muhabir olan Kais, “İntihar saldırısı olduğu zaman ben parlamentonun içindeydim. Giriş kapısından duman içeri girdi. 1-2 dakika sonra mermiler üzerimizden geçmeye başladı. Daha sonra içeriye roket isabet etti ve bazı muhabirler yaralandı. Milletvekilleri de çok korkmuş ve panik haldeydiler” dedi.

Milletvekili Naim Laley olaylardan Batı dünyasını sorumlu tutarak, “Yabancılar Afganistan’a güvenliğin gelmesini ve bizim halkımızın refaha kavuşmasını istemiyorlar. Bunlar bizim halkımızın katilidir” dedi.

Kabil Emniyet Bölge Komutanı Abdurrahman Rahimi, “Teröristler önce parlamentoya yakın bir sokağa geliyorlar ve polis kontrol noktası önünde kendisini patlatıyor. Bu sokak hem Ticaret Bakanlığına hem de Parlamentoya bakan bir sokak. Bunların amacı önce aracı patlatıp sonra parlamentoya girmekti. Bizim oradaki güvenlik güçlerimiz de teröristler amaçlarına ulaşamadan tamamını öldürdü. 6 saldırganın tamamı da öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Sahhan isimli bir asker de yaptığı açıklamada, “Saat 10 sıralarında şiddetli bir patlama oldu ve yaralanan 3 arkadaşımla ilgileniyordum. Teröristlerin parlamentoya doğru geldiğini görünce yaralanan arkadaşlarımı bırakarak mevkimi korudum. Teröristlerin hepsine teker teker ateş açtım ve onları öldürdüm. Buradaki herkes şahittir” ifadelerini kullandı.

SALDIRIDA YARALI SAYISI 31’E YÜKSELDİ

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan parlamento binasının dışında Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaralı sayısı 31’e yükseldi. Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan parlamento binasının dışında intihar saldırısı gerçekleştirilmiş ardından da güvenlik güçleri ile militanlar arasında çatışma çıkmıştı.

Taliban tarafından yapılan saldırıyı gerçekleştirilen militanlar yaklaşık 2 saat süren çatışmanın ardından güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü. Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Muhammed İsmail tarafından yapılan açıklamada, saldırı sırasında yaralananların sayısının 31’e yükseldiği kaydedildi. Afganistan Parlamentosu’nda bugün ülkenin yeni Savunma Bakanı hakkında güven oylaması gerçekleştirilmesi bekleniyordu.

 

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim