• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Parlamento Dergisinde Ahlat’a Yer Verildi

Parlamento Dergisinde Ahlat’a Yer Verildi
Türkiye Parlamenterler Birliği (TPB) tarafından çıkarılan 7 bin tirajlı dergide "Medeniyetin Taştaki İzi: Ahlat" başlığıyla Bitlis'in Ahlat ilçesine...

Türkiye Parlamenterler Birliği (TPB) tarafından çıkarılan 7 bin tirajlı dergide "Medeniyetin Taştaki İzi: Ahlat" başlığıyla Bitlis'in Ahlat ilçesine geniş yer verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) birçok üst düzey bürokrat ve siyasetçiye de ulaşılan dergide Ahlat'a 6 sayfa ayrılırken, fotoğraflar ve tanıtıcı bilgilerle ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yapılması memnuniyetle karşılandı. Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat'ın çok kıymetli bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Ahlat ne mutlu ki çok büyük bir hazine. Fakat ne yazık ki milletimiz bunun çokta farkında değil. Anadolu'daki medeniyetimizin başladığı, milletimizin Anadolu'daki hikayesinin başladığı yer olan Ahlat, oldukça kutsal bir beldedir. Fakat ne yazık ki yeterince tanınmıyor. Benim nazarımda Ahlat bir İstanbul ve Çanakkale kadar kıymetli olan bir yer ki Sultan II. Abdulhamithan, Ahlat hakkında İngiliz sefiri ile yaptığı mülakatta "Ahlat İstanbul'dan kıymetlidir. Ceddi Ali Osman burada yatar" diye bir ifadesi olmuştur. Ahlat gerçekten çok kıymetlidir. Fakat istiyoruz ki bu değeri herkes tanısın. Çünkü geçmişini bilen milletler ancak geleceğine yön verebilir. Bu münasebetle elimizde atılmadık hiç bir cephane bırakmamaya çalışıyoruz. Her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. TV dizilerine bırakmaya çalışıyoruz. Gazetelere bırakmaya çalışıyoruz. Köşe yazarlarına etki etmeye çalışıyoruz. Başbakanlık ve Avrupa fonları gibi bazı fonlardan yararlanarak ilçemizin tanıtımı ve ihyası yönünde gayretlerimiz oluyor. En sonda yaklaşık 7 bin tirajı olan parlamento dergimizde Ahlat ile ilgili bir yazıyı yayınlattık. Bunda da sağ olsun yakın dostum ve ağabeyim Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Sekreteri Kadir Ramazan Coşkun Bey'in çok emeği geçti. Bize bu konuda yardımcı oldu. Ahlat'ı anlattığımız zaman her memleket evladı gibi o da etkilendi ve "bunu muhakkak dergimizde yayınlamak gerekir" dedi. Güzelde bir çalışma yapmışlar. Ahlat'ın kültür ve tabi varlıklarını genel itibariyle göstermişler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri çalışmalar artarak devam edecektir. 7 bin tirajı olan dergi tüm parlamento üyelerine dağıtılıyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim