• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Parkorman Projesinin Temeli Atıldı

Parkorman Projesinin Temeli Atıldı
Kepez Belediyesi'nin, Antalya'nın marka değerine katkı sağlayacak ve ilçeye vizyon kazandıracak olan ParkOrman projesinin yapımı başladı.

Kepez Belediyesi'nin, Antalya'nın marka değerine katkı sağlayacak ve ilçeye vizyon kazandıracak olan ParkOrman projesinin yapımı başladı. Antalyalıları eğlence, macera ve doğa ile buluşturacak olan Kepez ParkOrman projesi için temel atma töreni düzenledi.

Projenin yapılacağı Meşe Kapısı'ndaki törene eşi Dr Ayşe Tütüncü ile katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada, "İyi bir aşçı, yemeğini tadan insanların yüzlerindeki mutluluğu gördüğünde mutlu olur. Bizler de yaptığımız nitelikli yatırımlarda, güzel eserlerde hemşehrilerimizin mutluluğunu gördüğümüzde mutlu oluyoruz." dedi.

ANTALYA'YA 2 MİLYON 202 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Çevreci anlayışlarını, yeşile olan yaklaşımlarını Kepez ParkOrman projesi ile farklı bir boyuta taşıdıklarına işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, "Antalya için 2 milyon 202 bin m2 yeşil alan üretmiş bir belediye olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu üretmiş olduğumuz yeşil alanın içerisinde Kent Ormanı, Macera Parkı, Seyir Terası gibi Antalyalıların, kente gelen misafirlerin dikkatine çeken, nitelikli yeşil alanların olması şehrimizin adına bize memnuniyet veriyor." ifadesini kullandı.

Başkan Tütüncü, Kepez ParkOrman'nın, 5 yıldızlı Antalya'nın marka değerine yeni artılar kazandıracak devasa bir yatırım olduğunun altını çizdi.

Şehrin avantajlarını ön plana çıkarmaya, insanların mutlu olacağı cazibe merkezleri oluşturmaya önem verdiklerine değinen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Güzel şehrimizin hemen yanı başında adeta şehir ile dudak dudağa diyebileceğimiz mesafedeki orman alanları var. Projeyi yapacağımız alan 228 bin m2'den oluşuyor. Bu ormanlık alan, bugüne kadar yeteri kadar kullanılamıyordu. İnsanlarımız, şehrin boğucu ortamından bu ormanlara rahat bir şekilde gelemiyordu. Çünkü bu alanlar, nitelikli cazibe merkezleri değildi. Sadece hafta sonları günün belli saatlerinde, Antalyalıların piknik için istifade edebildikleri bir mekândı. Şehre yakın, raylı sistemin yanı başına kadar geldiği, önünden lastikli ulaşım araçların geçtiği, otopark problemi olmayan böylesi güzel alanlarımız var. O zaman bu alanlarımızı modern parklar haline getirelim ve insanları şehrin boğuculuğundan alıp çıkaralım ve doğa ile buluşturalım istedik."

Tütüncü, 228 dönümlük ormanlık alanı, Antalya için markaya, Kepez için cazibe merkezine dönüştürmeyi amaçladıklarına işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:" Bu kapsamda bu projeyi ürettik. Projeyi, daha sonra Orman Genel Müdürlüğümüz ile paylaştık ve yasal prosedürlerini tamamladık. Ardından projeyi farklı bir fonlama sistemiyle yap işlet mantığı ile gerçekleştirelim istedik. Projenin ihalesi, Kepez Belediyesi'nin ilk yap işlet ihalesidir. Projenin ihalesinde istedik ki açık yaraya kurt düşmesin. Bu amaçla ihaleyi görsel medya organlarında canlı olarak yayınladık. Antalya'da, ilk kez bir yap işlet ihalesini canlı yayınla yapan ilk belediye olduk."

BELEDİYE'YE 30 MİLYON TL GELİR

Kepez ParkOrman Projesi'nin, belediyeye 30 milyon lira gelir getireceğine vurgu yapan Başkan Hakan Tütüncü, "Projenin muhammen bedelini de Sermaye Piyasa Kurulu'nun yetkilendirdiği iki gayrimenkul şirketinin hazırladığı rapora göre belirlendi. Bu tesis, özel girişimin yapacağı ve halkımızın kullanacağı bir yatırım olacak. Belediyemiz de bu yatırımdan hatırı sayılır bir kira gelirini 25 yıl boyunca alacak. İhale bedeli 632 bin lira. İhaleyi alan firma, projeyi yapacak ve her yıl belediyeye 632 bin lira kira ödeyecek. Projenin 25 yıl üzerinden verildiği düşünüldüğünde, belediyemiz projeden 30 milyonun üzerinden bir gelir elde edecek. Bu ciddi bir rakamdır. Bu alanın yıllık 2 milyonun üzerinde işletme giderleri olacak. Bu giderleri de ihaleyi alan firma karşılayacak. Şehirde böylesi bir hizmetin üretilmesi, üretilen hizmetin karşılığında ciddi bir bedelin alınması Aksekili mantığı mı dersiniz, Kayserili mantığı mı dersiniz ama son derece güzel bir mantık." diye konuştu.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Kepez'de, çok nitelikli gezinti ve cazibe merkezlerinin doğmaya başladığına kaydeden Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti: "Kent Ormanı ve seyir terası yaz aylarında binlerce kişiyi ağırlıyor. 70 dönümlük macera parkını inşa ettik. Yılbaşından sonra hizmete girecek. Varsak'ta sessiz sedasız bir kültür, turizm hizmeti gerçekleştiriyoruz. 2 bin yıllık bir antik şehir olan Lyrboton Kome'yi arkeopark haline getiriyoruz. Bu parkı 2016'da hizmete açarak, Antalya için önemli bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Avni Tolunay Mahallesi'ne kent parkı kazandıracağız. Dokuma Fabrikası'nda 70 dönümlük kent parkını önümüzdeki hafta hizmete açıyoruz. Antalya'ya gelen misafirlerin Kepez'e gelmek için pek çok sebebi var. Antalyalıların doğa ile buluşmak, spor yapabilmek ve kültür, sanat etkinliklerinden istifade edebilmek için tercih edeceği en önemli merkez Kepez oldu."

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez ParkOrman'ın, büyük bir kısmını, EXPO 2016'ya açılışına yetiştireceklerini sözlerine ekledi.

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra Antalya Müftüsü Osman Artan'ın yaptığı duanın ardından protokol üyeleriyle birlikte butona basarak dev yatırımın temelini attı.

Temel atma törenine Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Esat Göğük, Ak Partili eski il başkanları ve yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye bürokratları, çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Proje 228 dönümlük alana yapılıyor

Disneyland benzeri eğlence ünitelerinin yer alacağı vizyon proje, Fatih Mahallesi'nde, içerisinde Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nun olduğu Meşe Kapısı olarak bilinen alana kazandırılıyor.

İnsanları, kültür, sanat etkinlikleri, spor aktiviteleri, macera ve doğa ile buluşturacak olan dev park, Orman Genel Müdürlüğü'nün, belediyeye 29 yıllığına tahsis ettiği 228 bin m2.lik alana kuruluyor.

Yap işlet modeli ile inşa edilecek olan ve yapım maliyeti yaklaşık 10 milyon lira.

PROJEDE NELER VAR

Şeffaflık adına ihalesi, görsel medya organlarında canlı olarak yayınlanan; Kepez'e ve Antalya'ya cazibe kazandıracak olan projede şu üniteler yer alıyor:

ATV park, Dağ kızağı,Paintball,Go-kart ,Denge parkuru,Temalı park,Basketbol, tenis sahaları ve çocuk oyun alanı,Dönme dolap,Biyolojik gölet,Yürüyüş yolları, bisiklet Parkuru, Piknik Alanları,Manej ve Kuş Kafesi

Organik pazar, Kır Lokantası

Parkorman Projesinin Temeli Atıldı

Parkorman Projesinin Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim