• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Parklar, Mobil Park Polisi’ne emanet

Parklar, Mobil Park Polisi’ne emanet
İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Şube ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlükleri tarafından faaliyete sokulan Mobil Park Polisi, altı ilçedeki...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Şube ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlükleri tarafından faaliyete sokulan Mobil Park Polisi, altı ilçedeki mobil deneme sürecinden sonra, 8 Nisan itibariyle il genelindeki 39 ilçede faaliyet göstermeye başladı.

Feshane'deki Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde düzenlenen brifingde Mobil Park Polisi hakkında bilgi verildi. Havaların ısınmasıyla park ve bahçelerin daha da hareketleneceğini, bunun da ek güvenlik önlemlerinin alınmasını gerektireceğini dile getiren yetkililer, bu dönemde Mobil Park Polisi'ne büyük görev düşeceğini söyledi. Değişik suçlara karışmış şahıslar ile vatandaşları rahatsız eden kimi şahısların park bahçeleri tercih ettiğine işaret eden Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği yetkilileri, Mobil Park Polisi'nin bu tür art niyetli kötü kişilere göz açtırmayacağını kaydetti.

İstanbul genelindeki parklarda görev alacak Mobil Park Polisi ekibi 1 zabıta ve 3 polisten oluşacak. Ekip, parklarda yaşanacak olumsuz olaylara en hızı müdahale edilmesi ve vatandaşların parklarda daha güvenli ve huzurlu şekilde vakit geçirebilmesi amacıyla faaliyet gösterecek. Ekipler, gerek gördükleri olumsuz durumlara ve gerekse gelecek ihbarlara zamanında müdahale etmeye çalışacak. Mobil Park Polisi'ne ihtiyaç durumuna göre motorize yunuslar da destek verecek. Turkuvaz renkli yelek giyecek olan Park polisi bisikletli ve araçlı ekipler olarak görev yapacak.

Mobil Park Polisi birinci aşamada Ataşehir, Bağcılar, Bakırköy, Esenler, Fatih ve Kadıköy ilçelerinde faaliyet gösterdi. 2. aşamada Arnavutköy, Bahçelievler, Bayrampaşa, Güngören ve Üsküdar'da faaliyete başlayan Mobil Park Polisi 7 Nisan itibariyle İstanbul'un tüm ilçelerinde görev yapmaya başladı. Bu arada, Mobil Park Polisi tarafından İstanbul genelinde 2 bin 193 parkta yapılan ön incelemelerde bin 972 parkta güvenlik kamerasının olmadığı tespit edildi.

Cihan

Parklar, Mobil Park Polisi’ne emanet

Parklar, Mobil Park Polisi’ne emanet

Parklar, Mobil Park Polisi’ne emanet

Parklar, Mobil Park Polisi’ne emanet

Parklar, Mobil Park Polisi’ne emanet

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim