• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Paris'te kiliseye operasyon: Bombacı kadın kendini patlattı

Paris'te kiliseye operasyon: Bombacı kadın kendini patlattı
Paris katliamı şüphelilerini arama çalışmaları son hızıyla sürerken, Fransa polisi, kentin kuzeyindeki Saint Denis kasabasında bir adrese şafak baskını düzenledi. Abluka altına alınan apartmanda intihar bombacısı bir kadın kendini patlattı.

Hürriyet'ye yer alan habere göre; Özel kuvvetler ekiplerinin hedefinde, Paris saldırılarının beyni olduğu sanılan Abdelhamid Abaaoud olduğu açıklanırken, Belçikalı şüphelinin yakalananlar arasında olup olmadığı bilinmiyor.
Fransız BFM televizyonu, operasyon esnasında kendini patlatan canlı bombanın Abaaoud'un akrabası olduğunu aktardı.

Paris Savcısı Francois Mollins, telefon dinleme ve görgü tanıklarının ifadeleri sonucu Abaaoud'un binada olduğunu düşündüklerini açıkladı. TSİ ile sabah 05:25'te başlayan operasyon, üç intihar bombacısının kendini patlattığı Stade de France'ın yakınlarında gerçekleştirildi.

Çatışma esnasında bölgede yoğun silah ve patlama sesleri duyulurken, dört polis memurunun yaralandığı açıklandı. Paris Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, abluka altına alınan apartmanda yakalanan üç kişinin kimliklerinin henüz tespit edemediği belirtildi. 

Operasyonun, Paris'te iş merkezlerinin bulunduğu La Defense'de eylem hazırlığı yapıldığı yönünde istihbarat alınması üzerine başlatıldığını duyuran France 2 televizyonu, yakalanan şüphelilerden DNA örneği alındığını aktardı.

DAİRENİN SAHİBİ AFP'YE KONUŞTU

Operasyonda tutuklanan ve dairenin sahibi olduğu anlaşılan bir kişi, polis tarafından kelepçelenirken AFP'ye konuştu. Dairesini Belçika'dan gelen iki kişiye bir arkadaşına iyilik olsun diye kiraladığını söyleyen adam, "Terörist olduklarını bilmiyordum" dedi. 

Adamın gözaltına alınan kadın arkadaşı da geçen hafta o evde kaldığını ve evin kurallara uygun olayan bir şekilde insanlara kiralandığını söyledi. 

HEDEFTE SALDIRILARIN BEYNİ VAR

Fransız haber ajansı AFP, şüphelilerin bir apartmana sıkıştırıldığını duyurmuştu. Bölgeye polis ve itfaiye araçları sevk edildi, helikopterle havadan denetim sağlandı.

BBC'nin olay yerindeki Radio Monte Carlo muhabirlerine dayandırdığı habere göre; operasyonun hedefinde, Paris saldırılarının beyni olduğu düşünülen Abdelhamid Abaaoud vardı. AFP'nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberde de hedefte Abaaoud'un olduğu belirtildi. 

YETKİLİLER UYARDI: SAKIN EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

Fransa polisi, güvenlik kamerası kayıtlarına dayanarak, Paris saldırılarında 9'uncu bir saldırgan olabileceğini açıklamıştı.  Associated Press'in haberine göre; yetkililer, Saint Denis sakinlerine evlerinden çıkmamaları uyarısında bulundu. 

Saint Denis Belediye Başkanı Didier Paillard, toplu taşıma hizmetlerinin durdurulduğunu ve kasaba merkezinde bugün okulların açılmayacağını söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim