• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Paris'e veda eden Büyükakçay Rio'ya çok yakın

Paris'e veda eden Büyükakçay Rio'ya çok yakın
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık'ta ikinci turda karşılaştığı Rus rakibi Anastasia Pavlyuchenkova'ya...

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık'ta ikinci turda karşılaştığı Rus rakibi Anastasia Pavlyuchenkova'ya üç sette mağlup olup elenirken Rio Olimpiyat Oyunları'na ise çok yaklaştı. Rio kararı 6 Haziran'da verilecek.

Açık Dönem'deki bir Grand Slam turnuvasında tek kadınlarda ana tablo maçı kazanan ilk Türk olarak tarihe geçen milli raket Çağla Büyükakçay, ikinci turda bugün karşı karşıya geldiği Rus Anastasia Pavlyuchenkova'ya 6-3, 4-6, 6-1'lik setlerle 2-1 yenilerek Fransa Açık'a veda etmişti.

Tarihi bir başarı elde ettiği Paris macerası sonrası klasmanda ilk 75'e girip kariyer rekorunu kırması öngörülen Çağla Büyükakçay'ın, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılmak için de oldukça iddialı bir konuma geldiği belirtildi. Brezilya'da raket sallayacak oyuncuların listesi 6 Haziran'daki dünya sıralamasına göre belirlenecek.

Çağla Büyükakçay, Fransa Açık'ta elemeleri aşıp kariyerinin ilk Grand Slam ana tablo mücadelesini verdiği Roland Garros'ta birinci turda Belaruslu rakibi Aliaksandra Sasnovich'i yenmişti. Büyükakçay, ikinci turda kozlarını paylaştığı klasmanın 24. basamağındaki Pavlyuchenkova'ya karşı başa baş bir oyun ortaya koydu.

16 nolu kortun ilk maçında sahne alan Çağla Büyükakçay, açılış setini 6-3 kaybetdikten sonra ikinci sette etkileyici bir dönüşe imza attı. 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmeyen ve akabindeki altı oyunun beşini alıp 5-3 öne geçen Büyükakçay, 6-4'le noktayı koyup mücadeleyi final setine taşıdı.

Kariyerinde sekiz WTA tekler şampiyonluğu bulunan Pavlyuchenkova, üçüncü sete iyi başlayan taraf oldu. 3-0'lık üstünlüğü yakalayan Rus tenisçi, bu defa Büyükakçay'a geri dönüş izni vermedi. 6-1'le seti tamamlayan Pavlyuchenkova, 1 saat 46 dakika sonunda maçı da 2 - 1 alarak adını ikinci tura kaydettirdi.

Cihan

Paris'e veda eden Büyükakçay Rio'ya çok yakın

Paris'e veda eden Büyükakçay Rio'ya çok yakın

Paris'e veda eden Büyükakçay Rio'ya çok yakın

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim