• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Parasını alamayınca beddua etti

Parasını alamayınca beddua etti
Eylül ayı başında mali sıkıntıları gerekçe göstererek kapılarını kapatan Kemer'deki 5 yıldızlı bir otelin çalışanları, 2 aydır ücretlerini alamadıklarını iddia etti.

İşten çıkarılan 20 civarındaki Kırgızistan vatandaşı otelcilik okulu öğrencileri ise ülkelerine dönemedikleri gibi vize süresini geçirdikleri için cezalı duruma düştüklerini, okullarına da devam edemediklerini söyledi. Bazı işçiler ise otelin işletmecilerine beddua etti.
OTEL KAPANINCA 45 KİŞİ İŞSİZ KALDI 
Edinilen bilgiye göre Genel Müdür imzasıyla tur operatörlerine gönderilen ve şirketlerinde ciddi maddi sıkıntılar yaşandığı kaydedilerek 5 Eylül'den itibaren otele müşteri girişi kabul etmeyeceklerini belirten mektupla kapılarını kapatan otelinin çeşitli departmanlarında çalışan yaklaşık 550 kişinin 450'si işten çıkarıldı.
HAKLARIMIZI ALAMADIK 
Tazminatları ve ücretlerinin banka hesaplarına yatırılacağı söylenen Türk ve Kırgız işçilerden bir grup, paralarının ödenmemesi ve sürekli ileri tarihe ertelenmesi üzerinde otel önünde toplandı.
Gazetecilere durumlarıyla ilgili açıklama yapan işçiler, mağduriyetlerinin her gün arttığını belirterek bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
İşçilerden Musa Çetinkaya, "Biz burada 550 kişi olarak çalışıyorduk. 450 kişi işten çıkartıldık. Tazminatlarımız hesaplandı. 2 aydır maaşlarımızı alamıyoruz. Hesaplandı ama tazminatlarımızı da almadık. Bankaya yatırılacak denildi ama yatırılmıyor. Otelde kalan az sayıda çalışan da 3 aydır maaşlarını alamıyor." diye konuştu.
KIRGIZ İŞÇİLER İKİ KEZ MAĞDUR 
Kırgızistan'da otelcilik okulunda okuyan yaklaşık 20 Kırgızistan vatandaşı da ülkelerine dönemedikleri için okula da gidemediklerini iddia ettiler. Kırgız işçilerin durumunu anlatan Nurzat Şarşeeva, 3 yıldır Türkiye'ye gelerek çalıştığını belirterek, oteldeki misafirlerle birlikte kendilerinin de çıkarıldığını söyledi. Şarşeeva, "Her hafta bir sonraki haftaya ödeme yapılacak diyorlar, yapılmıyor. Biz buraya çalışmaya ailemiz, tahsilimiz için para kazanmaya geldik. Bu yapılan adil değil. Ailelerimiz her gün arıyor, ne olduğunu soruyor, ne zaman geleceğimizi soruyor. Hiç olmazsa bizlerin ücretlerini verip ülkemize gönderseler" diye konuştu.
KIRGIZ KIZ: BİR KURUŞUMUZ BİLE YOK! 
Diğer Kırgız işçiler de ülkelerine dönemedikleri için vize süresini aştıklarını ve cezalı duruma düştüklerini belirterek, deport edileceklerinin ve 6 ay ülkeye giriş yapamayacaklarının endişesini yaşıyor.
İsmini vermek istemeyen bir başka Kırgız işçi de diğer işçilerinin durumlarının kötü olduğunu ancak Kırgız işçiler olarak kendilerinin durumlarının çok daha kötü olduğunu belirterek, "Şu an durumumuz çok kötü gerçekten, evet hepimizin durumu kötü ama bizim özellikle daha kötü çünkü bizim çalışma iznimiz iptal olduğu için ekstra olarak ta çalışamıyoruz. Şu an bizim 1 kuruşumuz bile yok. Annemizi çok özledik gerçekten" dedi.
GENEL MÜDÜR YİNE SÜRE İSTEDİ 
Gazetecilerin işçilerle röportaj yaptıkları sırada Otel Genel Müdürü işçileri görüşmek üzere davet ettiği işçilere bildirildi Genel müdür'le görüşüp gelen işçiler, yine 10 gün sonra ödeme yapılacağına söz verildiğini aktardı.
SAFİYE HANIM AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ 
Otel önündeki buluşmaya geç kalan otel çalışanlarından Safiye Aslan ise en sert tepkiyi göstererek otel işletmecisine beddualar yağdırdı. Arslan, "Millet para bekliyor para.. iki aylık kiram duruyor. Allah'tan korkun. Tuvalet temizledim akşama kadar yazıklar olsun günde 3 milyarlık et ikram etti misafirlerine patronlar. Kargalar yedi koca koca peynirleri, balları lop lop yuttu. Ben evde 1 tane yumurtayı zor haşladım torunuma 2 ay 3 ay oldu bu ayla, zehirle zıkkım olsun. 3 aydır kredimi ödeyemiyorum. Millet kurban keserken benim torun balkondan aşağıya baktı. Zehir zıkkım olsun o patrona, ama bırakmayacağım paramı onda." dedi.
İşçiler, paralarını alamadıkları taktirde durumu tekrar basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuracaklarını söyledi. Öte yandan konuyla alakalı yetkililer açıklamada bulunmadı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim