• BIST 9550.7
  • Altın 2484.049
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Parası ödenen ve izni alınan salon, kaymakamlık tarafından iptal edildi

Parası ödenen ve izni alınan salon, kaymakamlık tarafından iptal edildi
Televizyon yorumcusu, gazeteci-yazar Levent Gültekin'in, İzmit'te vereceği konferansın salonu izin verilmesine rağmen kaymakamlık tarafından iptal edildi.

Televizyon yorumcusu, gazeteci-yazar Levent Gültekin'in, İzmit'te vereceği konferansın salonu izin verilmesine rağmen kaymakamlık tarafından iptal edildi. Programı organize eden sosyal medya platformu Alternatif Fikir 3.0'ın yöneticisi Şeref Gönenli, "Salon tahsisi bir lütuf olarak verilmedi. Ücretini ödeyerek kiraladık. Böylelikle hukuki sözleşme gerçekleşti. Artık bunun tek taraflı iptali söz konusu olamaz. İptalde Gültekin'in muhalif duruşunun etkili olduğunu düşünüyoruz. Hakkımızı aramak için hukuki süreç başlatacağız." dedi.

Gültekin, sosyal medya platformu Alternatif Fikir 3.0 tarafından organize edilen "Bir Türkiye eleştirisi, vardiya usulü demokratlık" konulu konferans için 16 Ocak tarihinde İzmit'te gelecek. Konferans için 14.12.2015 tarih ve 1092 sayılı salon tahsis protokolü ile İzmit Kaymakamlığı'ndan İzmit Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu tutuldu. Gültekin'in İzmit'e geleceği, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda vatandaşlarla buluşacağı, bir kaç gün önce yerel gazetelerde haber yapıldı.

İzmit Kaymakamlığı, konferans salonunu iptal etti. Kaymakamlık iptal gerekçesi olarak, "Kurumumuzun çok amaçlı salonunun il ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile resmi ve özel okulların ve resmi kurumların dışındakilere verilmemesi, kiralanmaması ile ilgili kaymakamlık makamının 07.01.2016 tarihine istinaden 16.01.2016 tarihli programınız iptal edilmiş olduğunu bilgilerinize arz ederim." ifadelerini kullandı.

Programı organize eden sosyal medya platformu Alternatif Fikir 3.0'ın yöneticisi Şeref Gönenli, salonun iptal edilmesiyle ilgili olarak şunları kaydetti: "Gazeteci-yazar Levent Gültekin'in konferansı için 12 Aralık'ta İzmit Kaymakamlığı'na müracaat ettik. 26 Aralık tarihinde kaymakamlık tarafından onay verildi. Bizde salonun parasını ödedik. Müracaatta konferansı kimin vereceği, konusunu belirttik. Ardından biz 5 Ocak tarihinde yerel medyayı ziyaret ederek, konferans içeriği hakkında bilgi verdik. 6 Ocak'ta bu haber oldu. Ardından 7 Ocak'ta İzmit Kaymakamlığı bize salonun iptal edildiğini bildirdi."

Gönenli, iptalde Levent Gültekin'in muhalif duruşunun etkili olduğunu düşündüklerini ancak iptal gerekçesinde bunun açıkça kendilerine söylenmediğini ifade etti.

Alternatif Fikir 3.0'ın yöneticisi, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirterek, "Biz sözleşme yaptık. Kirasını ödedik. Dolaysıyla özel hukuk sözleşmesi gerçekleşmiş oldu. Artık bunu idarenin tek taraflı olarak iptal etme hakkı yoktur. Öyle kafalarına göre iptal edemezler. Biz hakkımızı aramak için hukuki süreci başlatacağız." diye konuştu.

Şeref Gönenli, salon parasını kaymakamlığın iade ettiğini ancak kendilerinin davetiye basımı ve tanıtım için 4-5 bin lira harcama yaptıklarını vurguladı. Gönenli, konferansın iptal edilmesinin söz konusu olmadığını, yeni bir yer için girişimlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Parası ödenen ve izni alınan salon, kaymakamlık tarafından iptal edildi

Parası ödenen ve izni alınan salon, kaymakamlık tarafından iptal edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim