• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Paralel Yapıya 4 Günde İki Operasyon

Paralel Yapıya 4 Günde İki Operasyon
Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında paralel yapıya yakınlığıyla bilinen bir yemek sanayinde yapılan incelemelerin ardından bu sabah saatlerinde...

Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında paralel yapıya yakınlığıyla bilinen bir yemek sanayinde yapılan incelemelerin ardından bu sabah saatlerinde Bursa, İzmir, İstanbul ve Balıkesir'de operasyon düzenlendi. Operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Zanlıların kurban bayramı öncesi bağış adı altında toplanan kurbanları bayram öncesi kesip bu yemek sanayine getirdikleri ve kendi ticari faaliyetlerinde kullandıkları iddia edildi.

2015 Nisan ayında FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde örgüte yakınlığıyla bilinen Bursa'daki bir hazır yemek sanayinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler detaylı olarak incelendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah saatlerinde Bursa, İzmir, İstanbul ve Balıkesir'de, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda şirket yöneticileri ve FETÖ terör örgütü kurucu ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 21 kişiden 18'i yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yurt dışında bulunan örgüt lideri Fettullah Gülen ile il sorumlularının da arandığı belirtildi.

Terör örgütü kurmak ve yönetmek, alt yöneticisi olmak, üye olmak ve finans sağlamak dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, terörizm finansmanının önlenmesi kanununa muhalefet ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarından gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Öte yandan, geçtiğimiz gün örgütün Bursa imamlarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişi de sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Zanlıların, FETÖ/PDY'nin Bursa'daki ana yönetim yapısını oluşturdukları, örgütün amaçları doğrultusunda üstyapıdan gelen talimatları uygulamaya koydukları ve alt kadrolara ulaştırdıkları, Bursa'daki finans, bürokrasi ve eğitim gibi alanlarda örgütün faaliyetlerini organize ettikleri ve FETÖ/PDY'ye eleman sağladıkları öne sürülmüştü.

Paralel Yapıya 4 Günde İki Operasyon

Paralel Yapıya 4 Günde İki Operasyon

Paralel Yapıya 4 Günde İki Operasyon

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim