• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

"Paralel yapı" iddiası pavyona düştü

"Paralel yapı" iddiası pavyona düştü
İktidarın, 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu ardından her olayı "Paralel Yapı"ya bağlaması, trajikomik olayları da beraberinde getirmeye başladı.
Yapılan baskında, ruhsatsız silahlar bulunan, izinsiz, küçük yaşta çocuk çalıştırdığı belirlenen bir kişi,  "paralel yapının polisleri bastı" dedi.
 
"Paralel Yapı" iddiaları hezeyan boyutuna ulaştı. Öyle ki suç işleyen kişiler bile kendilerini yakalayan polisleri, "Paralel Yapı" iftirasıyla Ankara’ya şikâyet ediyor.
 
Bu iftiralar da ciddiye alınarak polisler hakkında işlem yapılarak ifadeleri alınıyor. Zaman Gazetesinden Hasan Çilingir ve Tekin Gürbulak'ın haberine göre bu trajikomik olaylardan biri de İzmir’in Kınık ilçesinde yaşandı. Polis ekipleri, geçen nisan ayında umuma açık kahvehane, eğlence mekânları, otel ve pansiyonlarda denetimlerde bulundu. Yapılan denetimlerde üç tüfek, iki ruhsatsız tabanca ve bir pala ele geçirildi. Haklarında yakalama kararı bulunan üç kişi gözaltına alındı. Gerekli belgeleri olmayan ve kurallara uymayan işyerleri hakkında da kanuni işlem başlatılarak para cezası kesildi.
 

    Polisin, bir pavyonda yaptığı denetimde gerekli izinlerinin olmadığı, yaşı küçük kadınların çalıştırıldığı belirlenirken yapılan aramada da 1 tabanca ve 1 bıçak ele geçirildi. Bunun üzerine pavyonla ilgili kanuni işlemler yapıldı. İlçede bulunan otellerin denetimi sırasında pavyon sahibine ait olduğu öğrenilen bir otelde de denetim yapıldı. Otelin ruhsatsız olduğu belirlendi. Ancak söz konusu pavyon ve otelin sahibi, Başbakanlık ve Ankara’daki diğer yetkililere hitaben bir mektup yazdı. Kendisine operasyon düzenleyen polislerin "Paralel Yapı" olduğunu iddia ederek, “Sizin bahsettiğiniz paralel bizi vurdu.” benzeri ifadeler kullandı. Mektuptan kısa bir süre sonra Kınık İlçe Emniyet Müdürü’nün bu olayla ilgili ifadesi alındı. Bu süre zarfında Kınık Belediyesi, pavyonun üç ay süreyle kapatılmasına karar verdi.
 
    İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli üst düzey bir polis şefi, söz konusu yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra hükümet tarafından "Paralel Yapı" iddialarının ortaya atılması sonucunda bu tür olaylarla sık sık karşılaştıklarını dile getirdi. Asılsız, imzasız ihbar mektuplarıyla herhangi bir cemaat, siyasi parti vs. ile ilgisi bulunmayan, sadece işini düzgün yapan insanların fişlendiğini, soruşturma geçirerek sürüldüğünü, görevlerinden uzaklaştırıldığını, hatta meslekten ihraç edildiğini söyleyen polis şefi, şunları dile getirdi:
 
Polisler bugünlerde çok zor şartlar altında çalışıyor. Trafik polisleri bile ceza kestikleri için ‘paralel yapı’ iftirasıyla karşı karşıya kalıyor. Neredeyse yakaladığınız hırsızlar bile, ‘Bunlar paralel polis’ diye sizi şikâyet edecek hale geldi. Komik olan ise bu asılsız ihbar mektuplarının ciddiye alınarak işlem yapılması.”

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim