• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

'Paralel dershane önünden geçmiş, devlete sokmayalım.. Allah'tan kork vicdansız'

'Paralel dershane önünden geçmiş, devlete sokmayalım.. Allah'tan kork vicdansız'
Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, sözde paralel yapı ile mücadele adı altında masum memurlara ve kamuda çalışıp da Fethullah Gülen Hocaefendi'yi...

Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, sözde paralel yapı ile mücadele adı altında masum memurlara ve kamuda çalışıp da Fethullah Gülen Hocaefendi'yi sevenlere zulmedildiğini belirterek, mazlumun yanında olduklarını açıkladı.

Türk Büro Sen Erzurum Bölge Eğitim Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a gelen Fahrettin Yokuş, hükümetin sözde paralel yapı ile mücadelesini ve hizmet camiasına yönelik baskı ve karalamalarını kınadı. Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Yokuş, sendika olarak mazlumun ve adaletin yanında olduklarını ifade etti. Sözde paralel yapı ile mücadele kapsamında 657 sayılı devlet memurları kanununda değişiklik yapılmak istenmesini de eleştiren Türk Büro Sen Genel Başkanı şöyle konuştu: "Değerli Erzurumlular, bir yanda öz yönetim deniliyor, diğer yanda paralelle mücadele denilerek masum insanların canına ot tıkıyorlar. Suçlu varsa cezasını çeksin. Ama şu anda kamuda böyle bir vicdansızlık var. Hasbelkader arkadaşımız Hocaefendi'yi seviyor. Sevebilir. Yani 12 yıl severken ne güzeldi de şimdi ne oldu? Sevecek. Kardeşim yaptığı işte bir şey, memnunsuzluk var mı? Kusuru mu var? O zaman kanun çıkar: "Hocaefendiyi sevenler, sevdiğini ilan edenler şu kadar yıl hapis yatacak diye, İşten atılacak diye, sevmekten vazgeçsin diye. Yav kardeşim sen kimsin? Yani Cenab-ı Allah herkese akıl vermiş, fikir vermiş, öyle mi? İstediğini sever, istemediğini sevmez. Kanun içinde yaptığı işlerden dolayı sen hesap soramazsın. Ancak kanun dışına çıkarsa hesap sorarsın. Böyle bir şey olabilir mi?"

Yokuş, ülkede cadı avı yaşandığını ve masum insanların çocuklarının okuduğu okul ve dersaneler yüzünden devlette işe sokulmadığına da dikkat çekerek şunları anlattı: "Efendim hasbelkader sizin çocuğunuz paralel denilen yerin dershanesine gitmiş. Önünden geçmiş. Memuriyet sınavına giriyor. Almıyorlar. Bu paralelin dershanesinin önünden geçmiş. Ne yapalım? Aman devlete sokmayalım bunu. Allah'tan kork be vicdansız, be imansız. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Bu zulümdür, bu adaletsizliktir, bu hukuksuzluktur. Biz mazlumu savunmak zorundayız. Adaletsizliği kim yaparsa, hukuksuzluğu kim yaparsa ona karşı durmak zorundayız. Niye? Allah öyle emrettiği için, Peygamberin sünneti olduğu için sendikacılığın temeli olduğu için." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim