• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Paralel AVM'ye kayyum atandı

Paralel AVM'ye kayyum atandı
Sincan'da Paralel Yapı'nın FETÖ'ye gelir sağlamak amacıyla yıktığı caminin yerine yapılan AVM'ye mahkeme kararı ile kayyum atandı


Sincan'da 1969'da Mehmet Kütükçüoğlu isimli bir hayırsever tarafından yaptırılan Kütükçüoğlu Merkez Camisi'nin yanında imam hatip okulu ve Kur'an kursu bulunuyordu. Paralel Yapı zamanla, Kur'an kursunu ve İmam Hatip Lisesi Yaptırma Derneği'ni ele geçirip adını Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Destek Derneği yaptı. Dernek üyeleri cami cemaatini ve esnafı, "Daha büyüğünü yapacağız" deyip aldatarak imam hatip okulu, cami ve Kur'an kursunu yıktı. Yıkımın ardından inşaat çalışmalarına başlayan Paralel Yapı'nın, "dini yapı alanıdır, amacı dışında kullanılamaz" şerhi bulunan araziye cami değil AVM yaptığı vatandaşlar tarafından fark edildi. 

MAĞDUR ETTİLER 

İçerisinde 181 iş yeri bulunan dev alışveriş merkezini diken Paralel Yapı, cami ve imam hatip lisesi için küçük bir yer ayırdı. Artan şikâyetler üzerine Ankara Emniyeti derneğe operasyon düzenlerken 18 kişi dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma ve güveni kötüye kullanmaktan gözaltına alınmıştı. Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada şüpheliler serbest kalırken imara aykırı olarak yükselen AVM'den iş yeri satın alan vatandaşlar da mağdur olmuştu. 

İLÇEYE KAZANDIRILACAK 
 

Kaçak ve ruhsatsız olan Paralel AVM'ye Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 kişilik kayyum heyeti atandı. Kayyum heyeti Paralel AVM ile ilgili çalışmalarına başlarken heyette bulunan eski Sur Belediye Başkanı Cemal Toptancı SABAH Ankara'ya açıklamalarda bulundu. Toptancı, "Mahkeme tarafından 20 Ocak itibari ile AVM ile ilgili görevlendirildik. Şu anda konu ile ilgili tetkik ve incelemelerde bulunuyoruz. Buradan iş yeri satın alan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi en önemli görevimiz. Sonuçta burada yapılmış bir yapı var. Bu yapıyı Sincan'a devlet kontrolünde kazandırmak istiyoruz" dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim