• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Para Üstünü Almak İstemediler

Para Üstünü Almak İstemediler
Burdur'da hizmet veren Sağlık Taksi Durağı, bir günlük hasılatını şehit aileleri ve gazilere bağışladı.

Burdur'da hizmet veren Sağlık Taksi Durağı, bir günlük hasılatını şehit aileleri ve gazilere bağışladı. Taksiler kampanya kapsamında Türk bayrakları ile donatılırken, kampanyadan haberdar olan vatandaşlar para üstünü almak istemedi. Araçlara ayrıca "Bugün Hasılatımız Şehit ve Gazilerimiz için" yazısı asıldı.

Burdur Devlet Hastanesi önünde 7 araçla hizmet veren Sağlık Taksi Durağı, örnek bir kampanyaya imza attı. Bir günlük hasılatlarını şehit aileleri ve gazilere bağışlama kararı alan taksiciler, vatandaşlardan da destek gördü. Kampanyayı öğrenen bazı vatandaşlar para üstünü almayarak şehit ailelerine ve gazilere yardımda bulundu.

Şehit aileleri ve gazi yakınlarına bir günlük hasılatlarını bağışlayarak yardım etmeyi düşündüklerini dile getiren Sağlık Taksi Durağı Başkanı Ali Hoyur, "Bu vatanın her toprağının şehit kanıyla yoğrulmuş olduğu malumunuzdur. Şehit ve gazi kanları ile yoğrulan bu güzide vatanın ferdi olmanın haklı gururu karşısında bir günlük de olsa Sağlık Taksi Durağı çalışanları olarak, "hasılatımızı şehit aileleri ve gazilerimiz için" adını verdiğimiz etkinliği düzenlemeye karar verdik. Karınca kararınca katkıdan öte yardımcı olmak maksadıyla, bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız. Hz. İbrahim gibi yangına giden bir karınca misali yanan yüreğinize bir parça su serpmek istedik. "Toprakları toprak yapan üstündeki kandır, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." Bu anlayışla vatanımıza ve milletimize uzanan eller kahrolsun diyor, bu nazlı, bu kutsi topraklar, bu ezanların okunması bu semalarda inleyecek. Tüm katkı ve destek veren Burdurlulara teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başkan Hoyur, elde edilen bir günlük hasılatın, Burdur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Şehit Ailelerini ve Gazilere dağıtılacağını açıkladı.

"VATAN TOPRAĞI ELDE ETMENİN BEDELİ ÇOK AĞIR"

Vatan toprağı elde etmenin bedelinin çok ağır olduğunu ve kanla ödendiğine dikkat çeken Burdur Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, "Bugün burada güzel bir amaç için toplanmış bulunuyoruz. Bu güzel havayı, bize yaşattığınız için teşekkür ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi dünyada maddi şeylerin mutlaka bedeli var ama manevi şeylerin bedeli çok daha ağırdır. Özgür yaşamak, mutlu olmak, bir vatan toprağını kazanmak, yurt edinmek, adı üstünde vatan edinmek, çok önemli bir meseledir ve bedeli çok ağırdır. O bedeli ödemeniz gerekir. Biz Türk milleti olarak, bin yıldır daha önce tarih sahnelerinde Anadolu'ya birçok kez gelmemize rağmen 1071 Malazgirt Savaşı'yla beraber Anadolu'ya girmiş bulunuyoruz ve bin yıldır da bu vatanı Türk toprakları yapmak için mücadelemizi sürdürüyor ve bedelini Osmanlı savaşlarıyla olsun, yakın tarihimizde Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı gibi birçok savaşla bedelini ödemişizdir. Bu da yetmedi, 35 yıldır PKK denilen örgütle mücadele edip, esas biz PKK ile mücadele etmeyiz o bizim için çok küçük bir rakip, dikkate almamız bile ayıp olur ama arkasındaki güçler önemlidir. Bu memleketi bölüp, bir parçasını başka bir ülkeye bağlamak, bağımsız yapmak veya memleketimizi bölmek isteyenlere bende şunu söylüyorum, biz bin yıldır ve yakın tarihimizde bu bedeli ödedik, bedel ödemeye karar veren, yüreği yeten varsa dünyada gelsinler buyursunlar dolayısıyla şehitlerimiz sayesinde bu memleket vatanımız olmaya devam edecektir inşallah, fazlasıyla bedel ödüyoruz, ödeyeceğiz de yeter ki bedellerimiz yerini bulsun. Yani boşuna bedel ödemeyelim, eğer bedel ödüyorsak, karşılığını da alalım. İşte bu noktada istediğimizi alamıyoruz, bu bizi üzüyor, bazen gereksiz de olsa, yani bütün şehitlerimiz mutlaka çok değerli ama bazen bu mücadelede yalancılara ve bu örgütlere destek verenler bizim mücadelemizi intikaya uğratmak istiyorlar ama birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece biz bu memleketi kimseye bırakmayız" dedi.

Taksicileri yaptıkları bağıştan dolayı tebrik eden Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, "Bugün burada şehitliğin, gaziliğin ne demek olduğu bilen ve şehit, gazi bir milletin evlatları olarak, bu taksi durağı olarak, bu konuya dikkat çekmek üzere bir kampanya başlattılar. Bu ulvi davranışlarından dolayı arkadaşları tekrar kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu memleket için gazi olmuş, savaşmış ve şehit olmuş bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum" diye konuştu.

"YARDIM ETMEK İSTEDİK"

Burdur'un tek kadın taksicisi Nuray Sezer, "Arkadaşlarımızla şehit ve gazilerimiz için bugün ortak bir karar aldık. Bugünkü hasılatlarımızı onlara yardım amaçla, kazandıklarımızı onlara göndereceğiz, bir katkımız olsun diye düşündük. Ben özellikle bayan olduğum için, bir anne olarak, şehitlerimiz olsun, kendi çocuklarımız olsun, acılarını görmek kolay değil, yardım amaçlı bir katkımız olsun istedik. Ne derece yardımı olur bilemeyiz fakat bizim gönlümüzden geçen bugünlük buydu" şeklinde konuştu.

Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Okyar, taksi durağının şehit aileleri ve gazilere önem vermesi sebebiyle çok duygulandıklarını dile getirerek, teşekkür etti.

BURDUR ŞEHİTLİĞİ'NE ÇELENK KOYDULAR

Taksi durağında düzenlenen programın ardından şehit aileleri ve gaziler, Türk bayraklarıyla donatılmış taksilerle, Burdur Şehitliği'ne kadar konvoy düzenledi. Konvoyun ardından taksiciler, Burdur Şehitliği'ne çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunuşması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Burdur Müftü Yardımcısı Halil Taş'ın duası ile program sona erdi.

BİR GÜNLÜK HASILAT ŞEHİT VE GAZİLERE!

Müşterisini indiren taksici Çetin Eroğlu, ücretini aldıktan sonra bir günlük hasılatlarını şehit aileleri ve gazilere bağışladıklarını söyledi. Taksi müşterisi Feti Kılıç ise, paranın üstünü almak istemedi ve kampanyaya katılarak, şehit ve gazilere destek oldu. Bazı müşteriler ise gönüllerinden kopan bağışlar yaparak, kampanyaya destek verdi.

Para Üstünü Almak İstemediler

Para Üstünü Almak İstemediler

Para Üstünü Almak İstemediler

Para Üstünü Almak İstemediler

Para Üstünü Almak İstemediler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim