• BIST 9548.09
  • Altın 2496.893
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.5715
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

“Papi” Hayata Protez Bacak İle Tutundu

“Papi” Hayata Protez Bacak İle Tutundu
Balıkesir'de bir arabanın çarpması sonucunda sol arka ayağını kaybeden at, protez bacak ile koşmaya hazırlanıyor.

Balıkesir'de bir arabanın çarpması sonucunda sol arka ayağını kaybeden at, protez bacak ile koşmaya hazırlanıyor.

Balıkesir Bandırma'da bir arabanın çarpması sonucu sol arka ayağı kırılan ve veteriner hekim tarafından ayağı kesilen "Papi', protez bacağa kavuştu. Sahibinin kanserden hayatını kaybetmesi sonucu Ankara'ya nakli gerçekleştirilen Papi, Hayvanları Koruma Derneği tarafından hayata tutunmayı başardı. "Hayvanlar Ölmesin" ilkesinden yola çıkarak Türkiye'de bir şeyleri değiştirmeyi ve ispat etmeyi amaçladığını belirten Protez ve Ortez Uzmanı Niyazi Çapa, "Atların kemikleri kaynamadığı için ayağı kırılan atı çekip tabancayla vuruyorlardı. Biz insanları nasıl yaşatıyorsak protez ve ortez ile hayvanların da kırılan yerini kesip atarsın ve protez takarsın yaşar dedik. Ben ispat ettim. 4. yılda Papi aslanlar gibi. Birkaç gün içerisinde tekrar koşturacak ve buralar Papi'ye dar gelecek" ifadelerini kullandı.

Balıkesir'den Ankara'ya nakil yapılan ve Eskişehir'de Protez ve Ortez Uzmanı Niyazi Çapa tarafından protez bacağa kavuşan Papi'nin sağlık durumu hakkında bilgi veren Hayvanları Koruma Derneği 2'nci Başkanı Aynur Altun, "Yaralarının iyileşmesi aşamasında Niyazi Bey bir atel yaptı. Atel sayesinde yaralarını iyileştirdik ve protez denemesi yaptık. Protezi çok sevdi. Koşmayı falan da başarmıştı ama vücudunun ağır olması sebebiyle yarasında açılmalar oldu. Amerika'dan silikon malzeme getirdik ve onunla daha sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirecek" dedi.

Türkiye'de, atların ayağının kırıldığında tutmadığı gibi bir kanının olduğuna ve öldürüldüğüne dikkat çeken Altun, şöyle devam etti:

"Aslında her hayvanın ayağı kırıldığında tutuyor ama biraz zaman aldığı ve masraflı olduğu için tercih etmiyorlar. Biz asla hiçbir hayvanın ölümünü istemeyiz. Kesinlikle yaşam şansı varsa onun sonuna kadar mücadelesini veririz. Papi'nin protezini Niyazi Bey ücretsiz yaptı. Biz de Papi'nin bakımıyla ilgileniyoruz. Elimizden geldiğince kendi imkanlarımızla bakımımızı gerçekleştiriyoruz."

“Papi” Hayata Protez Bacak İle Tutundu

“Papi” Hayata Protez Bacak İle Tutundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim