• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Papandreu Gezi Parkı'nda

Sosyalist Enternasyonal (SE) Genel Başkanı George Papandreou, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile Gezi Parkı ziyaret edip, fidan dikti.

Papandreu, şehir insanlarının fikirlerini söylemeye hakları olduğunu belirterek, “Bu Park (Gezi) onun sembollerinden biri oldu” dedi. CHP'li Oran, Yunan liderin ağacı Gezi eylemlerinde ölenlerin anısına diktiğini söyledi.
SOSYALİST Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu, şehir insanlarının fikirlerini söylemeye hakları olduğunu belirterek, "Bu Park (Gezi) onun sembollerinden biri oldu" dedi.
Yorgo Papandreu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Haziran olaylarının simgesi olan Taksim Gezi Parkı'na geldi.

ÇAM FİDANI DİKTİ

Parkın Divan Oteli tarafına Oran’la birlikte çam fidanı diken ve sulayan Papandreu yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:
"Ben bir arkadaş bir komşu olarak daha iyi ilişkiler için çalışan birisi olarak geldim ve buradayım. Hep beraber daha iyi bir dünya yaratabiliriz, oluşturabiliriz. Vatandaşlarımızın sahip olduğu güç daha iyi bir gelecek yaratabilir.Kaderimizi değiştirebilir. Şehirlerde yaşayan vatandaşların daha fazla fikirlerini söylemeye hakları var bu park onun sembollerinden biri oldu."

UMUT ORAN: PAPANDREU AĞACI GEZİ'DE ÖLENLERİN ANISINA DİKTİ
 
Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu'ya Gezi Parkı ziyaretinde eşlik eden, Sosyalist Enternasyonal İstanbul toplantısına da evsahipliği yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Yunan liderin Gezi Parkı'na ağacı, olaylar sırasında ölenler anısına diktiğini söyledi.
Oran, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Gezi Parkı olayları dünyaya maloldu. Papandreu da o ağacı, demokrasi ve özgürlük adına, barış adına dikti.Hayatını kaybeden insanlar anısına dikti" dedi.

Türk-Yunan yakınlaşmasının, Papandreu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde, Türkiye'deki meslektaşı İsmail Cem'le birlikte başlatıldığını da hatırlatan CHP'li Oran, o dönemde iki Bakan'ın Sisam ve Kuşadası'na yaptıkları ortak ziyaretlerde de "dostluk ağaçları diktiklerini" hatırlattı.

Hürriyet'in sorusu üzerine, Papandreu ile Gezi Parkı'na gitme fikrinin sabah ortaya çıktığını, dolayısıyla parka ağaç dikmek için bir izin başvurusunda bulunulmadığını da söyleyen Oran,  "Sosyal demokrat değerler, barışın, demokrasinin, özgürlüğün korunmasını amaçlar. Papandreu da o ağacı bu değerler çerçevesinde dikti" dedi.

www.istanbulhaber.com


 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim