• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Pandalar yeni yıla böyle giriyor

Pandalar yeni yıla böyle giriyor
Çin'deki pandalar, bakıcılarına adeta naz yaparak yeni yıla giriyor.

Çin'deki pandalar, bakıcılarına adeta naz yaparak yeni yıla giriyor.

Ülkenin güneybatısındaki Chengdu şehrinde bulunan Panda Araştırma ve Besleme Merkezi'nde bulunan pandalar, kendilerini görmeye gelenlere adeta jest yaptı. Merkezdeki her türden pandalar, yeni yılın son gününde ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı.

Bir kadın bakıcının yavru pandalara kendi çocuğu gibi bakması ve pandaların da bakıcılarını adeta anneleri gibi muamele etmesi izleyicileri oldukça duygulandırdı. Merkezdeki kadın bakıcı, yavru bir pandayı bulunduğu yerden alıp, diğer arkadaşlarının yanına götürüyor. Bu esnada yavru panda bakıcısının kucağına giderek ayrılmak istemediğini adeta hareketleriyle gösteriyor. Yavru pandaların bu isteği karşısında ise bakıcı, diğer yavru pandaları da kucaklayarak şefkatini gösteriyor. Bu anlar Cihan Haber Ajansı'nın kamerasına yansırken, merkezde pandaları görmeye gelenler de bol bol fotoğraf çektirdi. Pandaların bakıcısı, bir süre sonra pandaları kendi hallerine bıraktıktan sonra sevimli pandalar, kendi aralarında oynadı.

Merkezdeki ilgi çeken diğer bir manzara da iki küçük yavrunun kendi aralarında oynaması oldu. Sevimli iki panda yavrusu, hareketleriyle ziyaretçilere zevkli anlar yaşattı. Ziyaretçiler ayrıca, bambu filizleri ve yaprakları ile beslenen yetişkin pandaları da görüntüledi. Bu merkezde ayrıca, kırmızı panda türünü de görmek mümkün.

Merkezi gezen ziyaretçilere, pandaların doğumu ve yetişmesi ile ilgili görseller de izletiliyor. Buradaki yetkililer, pandaların yetişmesinin çok zor olduğunu ve nemli ortamları sevdiklerini kaydetti.

NESLİ TÜKENMEKLE KARŞI KARŞIYALAR

Nesli tehlike altındaki pandalar, Çin'de korumaya alınan hayvan türlerinden. Pandalar, Çin tarafından bazı devlet liderlerine hediye ediliyor.

Çin'de yabani 268 olan panda sayısı artarak toplamda 1864'e çıkmıştı. Dünyada 10 yıl önce yaşayan panda sayısı ise 1596 olduğu belirtiliyor.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'na (WWF) göre, Çin'de pandalar için geleneksel tehlike olan kaçak avlama azaldı; ancak ekonomik gelişme büyük tehdit haline geldi. WWF ayrıca, hidroelektrik santralleri, yollar ve madencilik projelerinin hayvanın doğal yaşam alanını bozduğunu da kaydetmişti.

Aynı zamanda WWF'nin de simgesi olan pandalar, Çin'in Sichuan, Shaanxi Gansu eyaletlerinde yaşıyorlar ve pandaların yaşam alanının da 2 milyon 577 bin hektara genişlediği ifade ediliyor.

Pandalar yeni yıla böyle giriyor

Pandalar yeni yıla böyle giriyor

Pandalar yeni yıla böyle giriyor

Pandalar yeni yıla böyle giriyor

Pandalar yeni yıla böyle giriyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim