• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Pamukkale Belediyesi’nden Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi

Pamukkale Belediyesi’nden Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi
Pamukkale Belediyesi, "Geleceğimiz İçin Geri Dönüşümü Seçin" sloganıyla ilk ve ortaokul öğrencilerinde çevre ve geri dönüşüm bilinci oluşturmak...

Pamukkale Belediyesi, "Geleceğimiz İçin Geri Dönüşümü Seçin" sloganıyla ilk ve ortaokul öğrencilerinde çevre ve geri dönüşüm bilinci oluşturmak amacıyla "Eko Gezi" eğitim programını başlattı.

Pamukkale Belediyesi, ilçede bulunan ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak çevre bilincinin oluşturulması, doğa sevgisinin aşılanması, geri dönüşümün önemi başlıklarıyla bir eğitim programı başlattı. "Geleceğimiz için Geri Dönüşümü Seçin" sloganıyla Eko Gezi eğitim programını Çevre Mühendisi Durkadın Kazak, Çevre Teknikeri Yasemin Akkavak ve yardımcı personel Sait Doğan'dan oluşan ekip veriyor. Eğitim, öğrencilere geri dönüşümün öneminin aktarıldığı çizgi sinema başta olmak üzere görsel materyaller ile birlikte bir eğitim sunumu ve sonrasında DENÇEV Geri Dönüşüm Firması'na gerçekleşen geziyle dönüşümün nasıl yapıldığını yerinde gösterilmesini kapsıyor. Ayrıca öğrencilere çevre ve geri dönüşüm bilincinin aktarıldığı boyama kitabı, dergi ve broşürler dağıtılıyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ahmet Gökşin İlkokulu'ndaki eğitime katıldı. Pamukkale Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Veli Demir'in de katıldığı programda Başkan Gürlesin, çevre ve doğanın korunması, geri dönüşüm bilincinin oluşturulması noktasında çocuklara öğütlerde bulundu. Doğa ve çevrenin korunduğu, doğal kaynakların en iyi şekilde ziyan edilmeden kullanıldığı sürece dünyada gelecek nesillerin rahat bir şekilde yaşayabileceğini belirten Başkan Gürlesin, "Geleceğimiz olan siz çocuklarımıza çevre ve doğanın korunması, geri dönüşüm bilincinin aşılanması noktasında hepimize önemli görev düşüyor. Çünkü yaşadığımız dünya tek. Doğa ve çevre korunursa, doğal kaynaklar ziyan edilmeden ölçülü bir şekilde kullanılırsa gelecek nesillerimizde yaşamlarına en iyi şekilde devam eder. Okullarımızda verdiğimiz bu eğitimi önemsiyoruz. İnşallah geleceğimiz olan sizler, doğa ve çevre sever olarak, geri dönüşüm bilinciyle hareket edecek ve yaşadığımız şehri, ülkeyi ve dünyamızı en iyi şekilde koruyacaksınız" dedi.

Başkan Gürlesin, eğitim sonrası öğrencilere şapka ve tişört hediye etti.

Pamukkale Belediyesi’nden Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi

Pamukkale Belediyesi’nden Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi

Pamukkale Belediyesi’nden Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim