• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Pamukkale Belediyesi’nden çöp ev seferberliği

Pamukkale Belediyesi’nden  çöp ev seferberliği
Pamukkale Belediyesi, halk sağlığı açısından tehdit oluşturan ve çöp ev haline gelen yapılar, gelen şikayetler üzerine temizleniyor.

Pamukkale Belediyesi, halk sağlığı açısından tehdit oluşturan ve çöp ev haline gelen yapılar, gelen şikayetler üzerine temizleniyor.

Pamukkale Belediyesi, çöp ev haline gelen ve çevreye rahatsızlık veren yapıları temizliyor. 2016 yılı içinde vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine 2016 yılı içinde Dokuzkavaklar, Deliktaş, Siteler ve Akdere mahallelerinde çöp ev operasyonu düzenlendi.

Son olarak Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı temizlik ekipleri, Akdere Mahallesi'nde yaşayan R.D. isimli vatandaşın evinden yayılan kokulardan dolayı gelen şikayeti değerlendirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Hukuk İşleri Müdürlüğü aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ve arama kararını polis ve zabıta ekipleriyle uyguladı. Ekipler uzun süren uğraşlar sonunda çöp ev haline gelen binayı ve çevresini temizleyerek dezenfekte edip, kullanılır hale getirdi.

İlçe genelinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "68 mahallenin her sokağını temizliyoruz. Sadece sokak ve çevre temizliği değil, çöp ev haline gelmiş yapıları da gerektiği zaman temizliyoruz. Bir hastalık olan hiçbir şeyi atmama konusunda evlerini çöp ev haline dönüştüren vatandaşlarımız hem kendi sağlıklarını hem de çevre sağlığını tehdit ediyor. Vatandaşlarımız rahatsız oldukları evlerle ilgili ihbarlarda bulunuyor. Gerekli resmi işlemlerden sonra belediyemizin ekipleri o evlerdeki çöpleri kamyonlarla taşıyor. Daha sonra halk sağlığına tehdit oluşturmaması için dezenfekte ediyor. Amacımız Pamukkale'yi daha yaşanır hale gelmek. Bunun için en önemli madde de temizlik. Biz Pamukkale Belediyesi olarak temizlik konusuna büyük önem veriyoruz. Hedefimiz halkımızın sağlıkla yaşayabileceği ortamlar oluşturmak" dedi.

Pamukkale Belediyesi’nden çöp ev seferberliği

Pamukkale Belediyesi’nden çöp ev seferberliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim