• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Pamukkale Belediyesi İkinci Kuran Kursunu Açtı

Pamukkale Belediyesi İkinci Kuran Kursunu Açtı
Pamukkale Belediyesi, Aktepe Mahallesinin ardından Dokuzkavaklar Merkezefendi Caminin alt kısmını bayanlar için Kuran Kursu ve 4-6 yaş çocuklar için eğitim...

Pamukkale Belediyesi, Aktepe Mahallesinin ardından Dokuzkavaklar Merkezefendi Caminin alt kısmını bayanlar için Kuran Kursu ve 4-6 yaş çocuklar için eğitim alanı olarak düzenledi.

Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Aktepe Mahallesinde Aydoğdu Cami Kuran Kursu ve 4-6 yaş Kreşini hizmete sunmasının ardından bu kez Dokuzkavaklar Mahallesinde Merkezefendi Caminin alt kısmını bayanlar için Kuran Kursu ve 4-6 yaş çocuklar için eğitim alanı olarak düzenleyerek hizmete açtı. Açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, AK Parti Pamukkale İlçe Hasan Aracı, Başkanı Pamukkale Belediye Meclisi Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin açılışta yaptığı konuşmada, belediye olarak cami ve okullara ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Bu konuda çok hassas davranıldığını ifade eden Başkan Gürlesin, "Bugün en mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Yine bir ilim yuvamızın açılışını yapacağız. Kuran Kursumuz ve camimizin yeni şekli hayırlı olsun. Pamukkale Belediyesi olarak okullarımıza ve camilerimize ayrı bir önem veriyoruz. Bu konuda çok hassasız. Her ikisi de bizler için çok önemlidir. Biri ilim yuvasıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim gördüğü yer. Okullarımızdan gelen talepleri imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen şartları sunarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öteki ise ibadet yuvası olan Allah'ın evi camilerimizdir.. Amacımız her mahallede en az bir tane Kuran kursu olmasıdır. Neden ise özellikle annelerin manevi yönden bilgili olması gerekir. Annede bilgi varsa çocuğuna ve eşine verecek. İşte o bilgilerde bu kurslarda öğrenilecek. Sadece kuran kursu değil çok amaçlı salonlar olarak kullanılması gerekir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da emek veren ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederek, "Bu topraklar üzerinde değerlerimizle ecdadımızın bıraktığı eserler ve değerlerle kıyamete kadar var olmak istiyorsak önce neslimizi çocuklarımıza genimize sahip çıkmamız lazım. Onları manevi değerlerimizle donatmamız lazım. Eğer o değerlerimizi zamanında doğru şekilde aktaramazsak o neslin bizim neslimiz olması mümkün değildir. O değerlerin ileriye doğru taşınması mümkün değildir. Çok şükür o değerlerimiz böyle eserlerle aratarak devam ediyor. Çocuklarımız camiyle buluşuyor.. Çocuklarımız bizi biz yapan değerlerimizle ezanımızı bu coğrafyada okutmaya devam edecek, bayrağımızı da sonsuza kadar dalgalandıracak" dedi. Konuşmaların ardından Merkezefendi Cami Kuran Kursu 4-6 yaş kreşinin açılış töreni, dualarla yapıldı. Tören sonrasında Başkan Gürlesin ve protokol üyeleri Kuran Kursu'nda incelemelerde bulundu.

Pamukkale Belediyesi İkinci Kuran Kursunu Açtı

Pamukkale Belediyesi İkinci Kuran Kursunu Açtı

Pamukkale Belediyesi İkinci Kuran Kursunu Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim