• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Pamuk Prenses ve süt anneleri

Pamuk Prenses ve süt anneleri
Hayatının baharında kemik kanserine yakalanan Gözde’ye hiç tanımadığı annelerden ‘süt’ desteği geldi. Perukla “Pamuk Prenses”e benzetilen Gözde, “İyi gelip gelmediğini bilmiyorum ama her gün 1 bardak içiyorum” diyor

Ankara Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı eğitimi alan Gözde Nur Kodaz mezuniyet törenine çok az bir süre kala kemik kanseri olduğunu öğrendi.
Ayak kemiğinde tümöre rastlanan ve kemik kanseri olduğu anlaşılan genç kız, çok istediği mezuniyet törenine ve aylarca hazırlandığı tiyatro gösterisine katıldıktan sonra ailesinin yaşadığı ve doğup büyüdüğü İzmir’e tedavi için geri döndü.
Hastalığın kötü gidişine ve ölüm riskine rağmen mücadeleyi bırakmayan, durumuna üzülen annesi ve arkadaşlarına moral veren Gözde, sadece kemoterapi tedavisi sırasında saçlarını kaybedeceğini öğrenince yaşadığı umutsuzluğu masal kahramanı Pamuk Prenses’e benzeyen peruğuyla atlattı.
Peruğuyla Ege Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi ve çevresi tarafından “Pamuk Prenses” diye adlandırılan Gözde’ye kemoterapi ve ameliyat sürecinin ardından, onu hiç tanımayan akademisyen, mühendis, öğretmen ve ev kadınlarından yardım eli uzandı.
‘ Psikolojik etkisi mucizevi’
Kısa süre içinde sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen 25 kadın, bebeklerine verdikleri anne sütünden birazını da Gözde’ye sağlığına kavuşması için gönderdi.
Günde 1 su bardağı hiç tanımadığım annelerden gelen sütü içtiğini anlatan Kodaz, “İyi gelip gelmediğini bilmiyorum ama yurtdışındaki araştırmalar nedeniyle sütlerini bana içmem için gönderiyorlar. Her gün 1 bardak içiyorum. Bazı sütler koyu, bazıları ise şekerli süt gibi. Doktorlarım ‘bir sürü kardeşin’ oldu diye şakalaşıyorlar” dedi. Kendisine sütünden gönderen birçok kadınla tanışmadığını söyleyen Kodaz, “Beni tanımadan bu kadar fedakarlık yapan insanların olması beni çok duygulandırıyor” diye konuştu. Anne sütüne 2-3 hafta önce başladığın, kansere iyi gelip gelmediğini henüz bilmediğini belirten Kodaz, anne sütü içmenin psikolojik etkilerinin ise mucizevi olduğunu belirtti. Gözde’nin annesi Ayşe Kodaz da süt gönderen anneleri ailenin birer ferdi gördüğünü söyledi.

iyi geleceğine inanıp örgütlendik

Ege Üniversitesi Tekstil ve Araştırma Merkezi’nde tekniker olarak görev yapan Gülsüm Şair Omur, mesai arkadaşının kızı Gözde ile daha önce tanışmadığını ancak hasta olduğunu öğrendikten sonra anne sütünün kanseri iyileştirdiğine ilişkin haberler üzerine “iyi niyet hareketi” başlattıklarını söyledi. Omur, “6 ay bir bebek anne sütüyle yürütülebiliyorsa ‘neden olmasın’  dedim. İyi geleceğine inandık ve sosyal medyada yaydık. Emziren anneler süt poşeti içinde sütlerini gönderiyorlar biz de her gün ulaştırıyoruz” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim