• BIST 9543.86
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Pamucak Arena Heyecanlı Güreşlere Ev Sahipliği Yapacak

Pamucak Arena Heyecanlı Güreşlere Ev Sahipliği Yapacak
Deve Güreşlerinin Kırkpınarı olarak bilinen ve binlerce güreş severi Pamucak Arenada buluşturan Selçuk Efes Deve Güreşlerinde bu yıl 130 pehlivan deve...

Deve Güreşlerinin Kırkpınarı olarak bilinen ve binlerce güreş severi Pamucak Arenada buluşturan Selçuk Efes Deve Güreşlerinde bu yıl 130 pehlivan deve sahaya çıkacak.

Selçuk Belediyesi'nin katkılarıyla Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği'nin organizasyonu ile düzenlenecek olan güreşler için son hazırlıkların tamamlandığı Pamucak Arena, Pazar günü yapılacak olan heyecanlı güreşlere ev sahipliği yapacak. Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa İbili, birçok yerli ve yabancı gazeteci ile fotoğrafçılarının da ilgi odağı olan Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali'ne tüm güreş severleri davet etti.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ BİR GÜN ÖNCEDEN BAŞLAYACAK

Bu yıl 34.'sü yapılacak olan ve 16 Ocak Cumartesi günü saat 12.00'de İstasyon Meydanında kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, 17 Ocak Pazar günü saat 10.00'da Pamucak Arenada yapılacak güreşlerle devam edecek. Festival için ilçe merkezine gelmeye başlayan ve davul zurna eşliğinde otantik bir hava içerisinde boy gösteren develer, halkın ilgi odağı oldu. Özellikle yabancı basın mensuplarının büyük ilgisini çeken develerle çok sayıda vatandaş da hatıra fotoğrafı çektirdi. Deve sucuklarının da satıldığı İstasyon Meydanı'nda ayrıca Yörük çadırı da kurularak, bugüne kadar yapılan güreşlerin fotoğrafları sergilendi.

Uzun süredir hazırlıklarını yaptıkları Deve Güreşi festivaline katılacak olan develer dezenfekte işlemi yapıldıktan sonra ilçeye giriş yaptı. Şap hastalığına tedbir amaçlı bazı ilçelerde güreşlerin ertelendiğini, Selçuk'ta ise bu konuda sıkı tedbirler aldığını hatırlatan Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa İbili, "Şap hast6alığına karşı dezenfekte işlemlerini yaptık. Güreşlere katılacak olan her devenin iniş yapmadan önce kamyon ve çevresi dezenfekte yapıldıktan sonra inişi gerçekleştirilmiştir. Sorunsuz bir şekilde deve güreşlerine hazırız" dedi.

130 DEVE MÜCADELE EDECEK

Ege Bölgesinin en çok katılım gördüğü ve güreş severlere büyük bir heyecan yaşatan Selçuk Efes Deve Güreşi festivalinde bu yıl 130 pehlivan deve sahada kıran kırana mücadele edecek. 16 Ocak Cumartesi günü saat 12:00'de kortej yürüyüşü ile başlayacak olan ve hemen ardından "5. Altın Havan, En Süslü Deve Yarışması" ile devam edecek olan festivalde, otantik takıları ile jüri karşısına çıkarak yarışacaklar. Yarışmada En Süslü Deveye Altın Havan hediye edilecek.

Deve güreşlerinin Kırkpınar'ı olarak adlandırılan Selçuk Efes Deve Güreşi Festivaline bu yılda katılımın yüksek olmasını beklediklerini ifade eden Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa İbili, katkılarından dolayı Selçuk Belediye başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'ya teşekkür ederek tüm güreş severleri Pazar günü Selçuk Pamucak Arena'ya davet etti.

Pamucak Arena Heyecanlı Güreşlere Ev Sahipliği Yapacak

Pamucak Arena Heyecanlı Güreşlere Ev Sahipliği Yapacak

Pamucak Arena Heyecanlı Güreşlere Ev Sahipliği Yapacak

Pamucak Arena Heyecanlı Güreşlere Ev Sahipliği Yapacak

Pamucak Arena Heyecanlı Güreşlere Ev Sahipliği Yapacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim