• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Palandöken'in yeni eğlencesi 'human bowling'

Palandöken'in yeni eğlencesi 'human bowling'
Palandöken'de, eğlence ve adrenalin tutkunları bu sezon, kayak, snowboard, kızakla yarışın yanı sıra dev şeffaf topların içinde koşup yuvarlanacakları "human bowling" heyecanını yaşayabilecek.

Kış turizminin gözde merkezlerinden Palandöken, konuklarına bu sezon "human bowling" heyecanı yaşatacak.

Sezon açılışı yapılan ve yılbaşı tatiliyle birlikte yoğunluk beklenen Palandöken Kayak Merkezi, konuklarına kayak ve snowboard keyfinin yanında farklı heyecanlar sunacak.

Misafirlerine, dünyanın uzunluk ve eğim açısından sayılı pistlerinde kış sporları yapabilmenin yanı sıra kızakla yarış, kızaklı ATV turları gibi birçok aktivite imkanı sağlayan Palandöken, bu sezon "human bowling" adı verilen adrenalin ve eğlence sporuna da ev sahipliği yapacak. 

Dev top içinde unutulmaz heyecan  

İçi havayla doldurulan, iç içe geçen şeffaf iki plastik küreden oluşan "zorb" topunun kullanıldığı "human bowling"de macera tutkunları, içine girdikleri topla pistte aşağı doğru koşar adım ilerlerken yuvarlanarak yaşayacakları heyecanı, bitiş noktasındaki 3 metrelik labutları yıkmaya çalışarak eğlenceye dönüştürecek. 

Palandöken Kayak Merkezi'ne etkinliği getiren organizasyon şirketinin sahibi Ali Ekber Diksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "human bowling"in yurt dışında yaygın kullanılan bir adrenalin ve eğlence aracı olduğunu söyledi.

Kış turizm cenneti Palandöken'in, bu sezondan itibaren 12 ay süreyle "human bowling" heyecanının da yaşanacağı bir merkez haline geldiğini belirten Diksu, şöyle konuştu:

"İçi havayla doldurulmuş şeffaf dev bir plastik top olan zorb, 3 metre çapında iki balonun birbirine yapışmasıyla ortaya çıkan eğlence, aktivite sporu aracı. Human bowling, Palandöken pistlerinde 85 metre uzunluğundaki, durdurma alanları olan, güvenlik tedbirleri alınan kanalda yapılacak. Bu, insanların yukarıdan aşağıya doğru, topun içinde koşmasını sağlayan spor aktivitesidir. Alt kısımda 3 metrelik labutlar var. Zorb topuna binen misafirlerimiz, bu adrenalin sporunu labutları yıkarak daha da keyifli hale getirmeye çalışıyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim