• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Palandöken Belediyesinden 70 milyon liralık yatırım

Palandöken Belediyesinden 70 milyon liralık yatırım
Erzurum'un Palandöken ilçesinde adeta yatırım seferberliği ilan edildi.

Erzurum'un Palandöken ilçesinde adeta yatırım seferberliği ilan edildi. Kapalı Spor Salonu, Birinci Kültür Merkezi ve Yeşil Alanlardan sonra yeni Belediye için hizmet binası, ikinci kültür merkezine, ilçe emniyet müdürlüğü binasından nikah sarayına varıncaya kadar onlarca yatırımın birbirini izleyeceği Palandöken'de, 2023 hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediye yatırımlarını basın mensuplarıyla düzenlediği bir gezi turuyla tanıttı. Başkan Bulutlar, belediye olarak "Yama yapalım, bir tuğla koyalım yeter" şeklindeki anlayışı ortadan kaldırdıklarını belirterek, "Bir tuğla koymakla artık ne şehirler kalkınır, ne de ilçeler. Artık tuğlalara duvarlar örülmeli, fiziki yatırımlara dönüşmeli, ihtiyaçlara göre de yeni yatırımlar yapılmalı. Bizim 2023 hedefimiz var; dolayısıyla plan ve programımızı ona göre yaptık, yapıyoruz ve yapacağız " dedi. Palandöken Belediyesi'nin yatırım programında kısmen tamamlanan, yeni başlanan ve startı verilecek olan işler de dahil olmak üzere tam 70 milyon liralık bir yatırım planlaması yaptığını anlatan Başkan Bulutlar, "İlçemizde kısa vadede eksikliğini giderdiğimiz hizmetlerle sınırlı kalmadık; beklenti ve ihtiyaçlar doğrultusunda uzun vadeli yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz" diye konuştu. İlçeye kazandırılacak yatırımlara ilişkin olarak gazetecilere geniş çaplı bilgi aktarımında bulunan Başkan Bulutlar, projeleri tek tek anlattı.

YENİ HİZMET BİNASI TAMAMLANMAK ÜZERE

Nüfusu itibariyle birçok ilden büyük olan Palandöken ilçesinin mevcut kullanılan hizmet binasının deprem acısın dan riskli olduğunun rapor edilmesinin ardından Palandöken İlçemize son derece modern bir belediye hizmet binasına kavuşturulacağını kaydeden Bulutlar, temelini kısa bir süre önce atmış olmalarına rağmen inşaatı hızla ilerleyen tesisin yüzde 95 oranında tamamlandığını ifade etti. Personelin vatandaşlara çok daha süratli ve kaliteli hizmet verebilmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğü hizmet binasının, modern bir mimariye de sahip olduğunu belirten Bulutlar, "Sadece bu yatırımımızın yaklaşık maliyeti 20 milyon lirayı buldu" dedi.

PALANDÖKEN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İNŞAATINA BAŞLANDI

Palandöken Belediyesi'nin yine ilçede çok büyük bir eksikliği ortadan kaldırma adına kolları sıvadığını vurgulayan Bulutlar, "İlçemizin kendi sınırları dahilinde bir Emniyet Müdürlüğü binasının olmayışı, bize göre çok büyük bir eksiklikti. Biz bu eksikliği ortadan kaldırıyoruz. Yatırım programına aldığımız Palandöken İlçe Emniyet Müdürlüğü binasıyla önemli bir yatırımı daha insanımıza kazandırmış oluyoruz. Hizmet binasının temelini attık, inşaatına başladık. Bu yatırımı da kısa bir süre içerisinde Emniyet Teşkilatı'mızın hizmetine sunacağız. İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2017 yılının Haziran ayında Yıldızkent'te halkımıza hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.

NİKAH SARAYI İÇİN PROJE TAMALANDI

Vatandaşların istek ve beklentileri doğrultusunda oluşturdukları yatırım yol haritasına uygun bir biçimde Erzurum'umuza bir de nikah sarayı kazandıracaklarını dile getiren Bulutlar, "Bu projemiz 6 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak. Şu anda Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak hizmet verilen alanda bu yatırımı yapacağız. Oradaki yapıyı kaldıracak ve içerisinde vatandaşımızın her türlü ihtiyacının düşünüldüğü devasa bir nikah sarayı yapacağız. Evlenecek çiftlerimizin bütün ihtiyaçları bu mekanda karşılanacak ve yine konuklar nezih bir ortamda dünya evine giren kardeşlerimizin bu mutlu anına şahitlik edecekler" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN SONA DOĞRU

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçeye önceki yıllarda kazandırılan Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Spor Merkezi'ni hatırlatarak, bu merkezin tam kapasite çalıştığını ve adeta bir eğitim yuvasına dönüştüğünün altını çizdi. Yunus Emre semtinde konuşlandırdıkları bu yatırımın bir benzerini Yıldızkent için projelendirdiklerini anlatan Bulutlar, İkinci Kültür Merkezi için düğmeye bastıklarını dile getirdi. Bulutlar, "İkinci Kültür Merkezimizin içerisinde konferans salonu, derslikler, sergi ve fuaye alanları bulunacak. İlaveten bu yatırımımız sadece kültür merkezi niteliğinde olmayacak, aynı zamanda sosyal bir yaşam ortamı hüviyeti de taşıyacak. Burada sadece bayanlara yönelik olarak hizmet verecek özel bir hamam, yarı olimpik yüzme havuzu, sauna, spor ve güzellik merkezi de bulunacak. Bu yatırımı 8 bin metrekare kapalı alan üzerinde kuracak ve 2017 yılının sonunda ilçe halkımızın istifadesine sunacağız. Söz konusu projenin maliyeti ise yaklaşık 20 milyon lira olacak.

10 YENİ PARK İÇİN START VERİLDİ

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 1994 yılında alt kademe belediyesi olan Palandöken'in yeşil alan konusunda çok fakir bırakıldığını anımsatarak, 1994 ile 2009 yılları arasında bölgemize kazandırılan yeşil alan miktarı 123 bin metrekare. Bizim göreve geldiğimiz 2009 yılından bu zamana kadar ilçeye kazandırdığımız yeşil alan miktarı ise, 150 bin metrekare ile toplam yeşil alan miktarı 273 bin metrekareye ulaştı. İlçeye onlarca park ve sosyal donatı kazandırdık. İnsanımızın gönüllerince vakit geçirebilecekleri mekanlar ihdas ettik, dinlenme ve mesire alanları oluşturduk. Yatırım programımızda yeni park projelerimiz var. İnşallah Palandöken ilçemizde 10 yeni parkı daha hizmete sokacağız. Bu yöndeki çalışmalarımıza ise, start vermiş bulunmaktayız" dedi.

İLÇEDE 30 KONUK EVİ (TAZİYE EVİ ) TAMAMLANDI

İnsan hayatının düğünlerle renk kazandığı gibi kederlerle de hüzünle kaplanabildiğinin altını çizen Bulutlar, "Düğün de insanlar için keder de biz insanlar için. Bu bakımdan nikah sarayı inşa ederek insanımıza sevinçlerini dolayısıyla yaşayabilecekleri mekanlar oluşturmayı hedeflediğimiz gibi, onların kederlerine de ortak olmaya çalıştık. Bu manada ilçe genelinde tam 30 konuk evi (taziye evi) inşa ettik ve insanımızın istifadesine sunduk. Bu mekanlar, emin olunuz çok büyük bir ihtiyaca cevap veriyor ve vatandaşlarımızdan da büyük takdir görüyor" dedi.

100 BİN TON ASFALT

Medeniyetin en büyük alametinin yol olduğunu söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, ilçe merkezinde asfaltı olmayan tek bir metrekare yol bulunmadığına dikkati çekerek, "Görev süremiz boyunca yollarımızı son derece kaliteli ve sağlam bir asfaltla kapladık. Yatırım programımızda belirlediğimiz öncelik planlaması doğrultusunda yeni yerleşim alanlarımıza ve yollarımıza 100 bin ton asfalt sermeyi hedefliyoruz. İlaveten kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarında da estetiği ön planda tutuyoruz" diye konuştu.

EĞİTİM ÖĞRETİME HER ZAMAN DESTEK OLDUK. EĞİTİM SETİN DEN ÇEVRE DÜZENLEMELERE KADAR HEP VAR OLDU

Palandöken Belediyesi'nin, yaşanabilir bir ilçe oluşturma gayretinin dışında geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin de hep yanında olduğunu kaydeden Başkan Bulutlar, "Üniversiteye hazırlanan gençlerimizden tutunuz da, lise hazırlık sınavlarına hazırlanan yavrularımıza varıncaya kadar öğrencilerimizin hep yol arkadaşı olduk. ihtiyaç duydukları materyaller ve eğitim setlerini kendilerine ulaştırdık. İlçemizde on binlerce öğrenciye sınavlara hazırlık setleri dağıttık. İlaveten okula yeni başlayan minik yavrularımıza da eğitim setleri hediye ettik. Dar gelirli ailelerin çocuklarına ihtiyaç duyulan giyim desteğin de bulunduk. Okul bahçelerinin asfaltlanması, çevre düzenlemeleri, bahçe duvarlarının onarımı ve ağaçlandırmalar yaptık. " dedi.

CAMİLERE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ VE CAMİ MİNARELERİ, TUVALETLER SİL BAŞTAN YENİDEN YAPILDI

İlçede görselliğe de önem verdiklerinin altını çizen Başkan Bulutlar, "İlçedeki camilerimizin çevre düzenlemesi ihtiyaçlarını giderdik. Köy mahallelerinde 7 adet Cami minaresi yapıldı. Tuvaletlerini sil baştan yeniden yaptık. Çünkü bu mekanlar hakikaten de temiz kalması ve göz kamaştırması gereken mekanlar. Bu anlayış doğrultusunda camilerimizin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurduk uzman ekiplerle yılda en az iki defa tepeden tırnağa temizliklerini yapıyoruz" dedi.

SPORTİF FAALİYETLER ARTARAK DEVAM EDİYOR.

Palandöken Belediyesi'nin sporda da artık bir marka olduğunu vurgulayan Bulutlar, "Bugün belediye olarak profesyonel ligde mücadele eden ve adından söz ettiren Erkek voleybol takımımız var. Bunun yanında kış sporlarında Erzurum'u ve Türkiye'yi temsil edecek yeni marka sporcular yetiştirme adına çeşitli branşlar da kurslar açıyoruz. Palandöken Belediye Spor Kulübü olarak şu anda 10'nun üzerin de branş ve Bin "in üzerinde sporcumuz mevcut. Ayrıca Spor faaliyetlerine destek verdik, sporcularımızın yanında olduk" dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE HEP BİR ADIM ÖNDE OLDU.

Belediyecilikte sosyal bir anlayışa sahip olmanın da büyük önem taşıdığını anlatan Bulutlar, "Sosyal belediyecilik; bizim kesinlikle ıskalamadığımız bir kavram. Dolayısıyla vatandaşlarımız için sosyal bir çatı oluşturmaya da çalıştık. İhtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olduk, onların ihtiyaçlarını giderme noktasında imkanlarımızı seferber ettik. Tespitlerini yaptığımız dar gelirli ailelere yılın 12 ayın da ücretsiz ekmek kartı dağıtımımız devam ediyor. Ramazan aylarında iftar çadırları kurduk, yüz binlerce insanımıza iftar yemeği ikramında bulunduk. Evine yemek taşıdık. Kapımızı iş için çalanlar oldu, aş için çalanlar oldu; hepsinin derdine derman olmaya çalıştık, bu yönde adımlar atmaya da devam ediyoruz. Kısacası kimsesizlerin kimsesi olamaya adadık kendimizi." diye konuştu.

YENİ KAMULAŞTIRMALAR YAPILARAK YENİ YOLLAR AÇILDI VE İLÇEYE ALTERNATİF YENİ CADDELER YAPILIYOR…

Palandöken'de ulaşım ağlarını genişletme ve alternatif yollar ve caddeler oluşturma hedefi doğrultusunda yeni projeler üretmeye devam ettiklerini anlatan Bulutlar, "Şu anda Yunus Emre mahallesin de Palandöken'e geçiş güzergahına yeni ulaşım ağları dahil ediyor ve bazı yollarda da kamulaştırmalar yapıyoruz. Bu kamulaştırmada 11 daire yani 3 bina toplam 1 milyon 500 bin liraya hak sahipleri mağdur edilmeyerek anlaşılarak yıkımını gerçekleştirdik. Hali hazırda yürütülen bir cadde projemiz var. Yeni Valilik hizmet binasının bulunduğu noktadan Köşk Mahallesi'ni de içerisine alarak Yenişehir Altyol'a bağlayacak olan yeni cadde için son aşamaya geldik. Söz konusu projeyle bölgedeki trafik yükünü önemli ölçüde azaltmakla kalmayacak, ilçeye nefes de aldıracak. Palandöken ilçesinin, trafik akışı ve yoğunluğu itibariyle Erzurum'un en hareketli yerleşim merkezi. Bu yoğunluğu hissedilebilir düzeyde azaltacak. Yeni bağlantı yolunun genişliğinin 15, uzunluğunun ise 685 metre. Bağlantı yolu için ayrıca 250 metre uzunluğunda ve 5,5 metre yüksekliğinde istinat duvarı yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

KÖY MAHALLELERİN SOKAKLARI TAMAMI KİLİT TAŞ İLE DÖŞENDİ..

Öte yandan ilçe merkezinin yanı sıra mahalle statüsüne dönüştürülen köyleri de gözardı etmediklerini belirten Bulutlar, "Söz konusu 25 mahallelerimizin ve mezramızın tamamının sokaklarını kilitli taşlarla kapladık. Bugün mahalle köylerimizde sokakların da ulaşım artık çok daha rahatlıkla yapılabiliyor. Kışın çamurdan yazın tozdan kurtardık. Amacımız bu yerleşim birimlerimizi bir an önce modernize etmek ve kent merkezinde üretilen hizmetlerden oralarda yaşayan insanımızın da eşit bir biçimde istifade etmesini sağlamaktır." dedi.

Palandöken Belediyesinden 70 milyon liralık yatırım

Palandöken Belediyesinden 70 milyon liralık yatırım

Palandöken Belediyesinden 70 milyon liralık yatırım

Palandöken Belediyesinden 70 milyon liralık yatırım

Palandöken Belediyesinden 70 milyon liralık yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim