• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Palancıoğlu’nun Katılım Bankası Projesi Uygulanmaya Başladı

Palancıoğlu’nun Katılım Bankası Projesi Uygulanmaya Başladı
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun, 4 yıl önce kamu bankalarının katılım bankası açmasıyla ilgili Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndayken...

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun, 4 yıl önce kamu bankalarının katılım bankası açmasıyla ilgili Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndayken yaptığı çalışma Ziraat Bankası tarafından yurt genelinde hayata geçirilmeye başlandı. Başkan Palancıoğlu, bu kapsamda Kayseri şubesini açan Ziraat Katılım Bankası'nda hesap açtırdı.

Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi'nde açılan banka şubesine giden Başkan Palancıoğlu, burada açıklamalarda bulundu. Başkan Palancıoğlu, kamunun katılım bankası kurması projesinin hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, "2011'deki çalışmamızın 2015 yılında hayata geçmesi bizi sevindirdi." dedi.

Kamuda faizsiz bankacılık projesinin fikir babası olan Başkan Palancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamuda farklı finans sistemlerine giriş önemliydi. 2011 yılında kamunun, devletin katılım bankası kurmasıyla ilgili bir çalışma yapıp Kalkınma Bakanlığı ve ORAN Yönetim Kurulu'na sunum yapmıştım. Ziraat Katılım Bankası, devletin ilk faizsiz sisteme adapte olan bankası oldu. Dolayısıyla katılım bankacılığı konusunda 2011'deki çalışmamızın 2015 yılında hayata geçmesi bizi sevindirdi. Tabi devletin katılım bankacılığına girmesiyle birlikte sektörde yaklaşık yüzde 5 gibi bir paya sahip olan katılım bankacılığının daha da büyüme imkânı var."

Ziraat Katılım Bankası'nın Kayseri'ye hayırlı olmasını dileyen Başkan Palancıoğlu, "İnşallah diğer kamu bankalarının da katılım bankacılığına geçmesiyle birlikte sektör çok daha büyük bir hale gelecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Başkan Palancıoğlu, Ziraat Katılım Bankası'nda hesap açtırdı.

Palancıoğlu’nun Katılım Bankası Projesi Uygulanmaya Başladı

Palancıoğlu’nun Katılım Bankası Projesi Uygulanmaya Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim