• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Pakistan’dan Geldiler

Pakistan’dan Geldiler
Pakistan üniversitelerinden Comsats Üniversitesi Rektörü Dr. Junaid Zaidi, ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Düzce Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi.

Pakistan üniversitelerinden Comsats Üniversitesi Rektörü Dr. Junaid Zaidi, ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Düzce Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret programı, Konuralp Müzesi ve Prusias Ad Hypium Antik Kenti'ne ziyaret ile başladı. Konuk Rektör Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekanı İlyas Uygur, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Arif Özkan, Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin ve Dış İlişkiler Koordinatörü Uzman Mehmet Mert Kaleci eşlik etti.

Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurperi Aygengin ile Arkeolog Züleyha Kartal Önemli, Konuralp Müzesi ve Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde yaptıkları kazı çalışmaları hakkında konuk Rektöre bilgiler verdi. Konuralp Müzesi ziyaretinin ardından Comsats Üniversitesi Rektörü Dr. Junaid Zaidi, Düzce Üniversitesine geçti.

Konuk rektörü makamında ağırlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Ülkemizin Pakistan ile yakın ve tarihsel ilişkileri olduğunu ifade ederek konuk Rektörü ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Comsats Üniversitesi Rektörü Dr. Junaid Zaidi ise, Düzce Üniversitesinin göstermiş olduğu yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ORTAK PROJELERE İMZA ATILACAK

Ziyarette; ikili ilişkilerin geliştirilmesi, karşılıklı yapılacak araştırmaların desteklenmesi, ortak kaynak havuzu oluşturulması, üniversiteler arası öğrenci değişiminin teşvik edilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi gibi konularda bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyarette, Düzce Üniversitesi ile Comsats Üniversitesi'nin Teknoparkları arasında işbirliği protokolü de imzalandı.

Rektörlük ziyaretinin ardından Comsats Üniversitesi Rektörü Dr. Junaid Zaidi, Düzce Üniversitesinin çeşitli birimlerinde incelemelerde bulundu. Düzce Teknopark, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) ile Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Korozyon Araştırma Laboratuvarı'nı ziyaret eden Dr. S. M. Junaid Zaidi, ziyaret esnasında yetkililerden birimlerle ilgili bilgiler aldı.

Temasların ardından Dr. S. M. Junaid Zaidi, Düzce'nin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti. Ziyaret programı, konuk heyet onuruna düzenlenen yemeğin ardından sona erdi.

Pakistan’dan Geldiler

Pakistan’dan Geldiler

Pakistan’dan Geldiler

Pakistan’dan Geldiler

Pakistan’dan Geldiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim