• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Pakistan İle Yükseköğretim Alanında Geniş Kapsamlı İşbirliği Protokolü İmzalandı

Pakistan İle Yükseköğretim Alanında Geniş Kapsamlı İşbirliği Protokolü İmzalandı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığındaki bazı YÖK Üyeleri ve Üniversite Rektörlerinden oluşan heyet, Türkiye...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığındaki bazı YÖK Üyeleri ve Üniversite Rektörlerinden oluşan heyet, Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında yükseköğretim alanında kapsamlı bir işbirliğine yönelik görüşmelerde bulunmak üzere Pakistan İslam Cumhuriyeti'ne iki günlük resmi bir ziyarette bulundu.

YÖK Başkanı Saraç başkanlığındaki heyette, YÖK Üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Rahmi Er, Dr. M. Emin Zararsız ile Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay yer aldı. Ziyaretin birinci gününde İslamabad'ta bulunan YÖK Başkanı Saraç ve beraberindeki heyet, ilk olarak Pakistan Yükseköğretim Komisyonu (HEC) Başkanı Prof. Dr. Mukhtar Ahmed ile görüştü. Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti adına Pakistan Yükseköğretim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mukhtar Ahmed arasında Pakistan'dan gelecek Pakistan Devlet Burslusu öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim görmesine imkan sağlamasını da içerecek şekilde geniş kapsamlı bir mutabakat zaptı imzalandı. Pakistan Yükseköğretim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mukhtar Ahmed ile birlikte daha sonra HEC üst yönetimi ile görüşen Başkan Saraç ve beraberindeki heyet, ardından Pakistanlı Rektörlerle bir araya gelerek iki ülke üniversiteleri arasında işbirliklerini öngören protokolleri imzaladılar. Ziyaretlerinin ikinci gününe Muzaffarabad'da devam eden Türkiye Heyeti, Azad Jammu Kashmir Üniversitesine ziyarette bulunarak Azad Jammu Kashmir üniversitesi Rektörü ve öğrencileriyle bir araya geldi. Görüşmelerde heyette yer alan beş üniversitenin rektörleri ile Azad Jammu Kashmir Üniversitesi rektörü arasında "Mevlana Değişim Programı" protokolleri imzalandı. Gerçekleştirilen ziyaretler ile Pakistan-Türkiye üniversiteleri arasında işbirliği, lisans ve lisansüstü düzeyde ortak program açılabilmesi, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ve iki ülkenin ilgi duyduğu alanlarda ortak araştırma projeleri üzerinde çalışılması, Teknopark deneyimlerinin paylaşımı gibi konular görüşüldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim