• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosluğu Açıldı

Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosluğu Açıldı
Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosluğu, Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Soharil Mahmood ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımı ile açıldı.

Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosluğu, Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Soharil Mahmood ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımı ile açıldı.

Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosluğu, DOSAB'daki İpekiş Mensucat Türk A.Ş. adresinde hizmete açıldı. Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Soharil Mahmood ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen açılışa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dürdar, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve çok sayıda davetli katıldı. Pakistan ile Türkiye arasında tartışmasız köklü bir dostluğun olduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir karaloğlu, ancak bu dostluğu ticari ortaklıklar ile pekiştirmek gerektiğini söyledi. Aynı coğrafyadaki Türkiye ve Pakistan'ın ilişkileri çok güçlü iki ülke olduğun belirten Karaloğlu, "Özellikle siyasi ilişkilerimiz çok güçlü. Hep şu söylenir; dünyada karşılıksız, çıkarsız birbirini seven iki millet varsa bu Türkiye ile Pakistan'dır ve bu doğrudur. Bizim başımız dertte, sıkıntıda olduğunda, Pakistan halkı, Pakistan halkının başı dertte olduğunda Türk halkı elini uzatmaktan yardım etmekten hiçbir zaman geri durmamıştır bundan sonrada inşallah durmayacaktır" dedi.

Bu güzel ilişkilerin açılan fahri konsoloslukla beraber taçlandırmış olacağını ifade eden Vali Karaloğlu, "Ama olayın ekonomik boyutuna geldiğimizde bu kadar güzel cümleler kuramıyoruz. Dostluk, siyasi ilişkiler tarafımız ne kadar iyiyse, ekonomimiz de o kadar kötü. Bu dostluğa bu ekonomik büyüklük yakışmıyor. Ticaretimizi mutlaka geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr.Soharil Mahmood ise, "Çok eskilere dayanan Türkiye Pakistan ilişkileri daha iyi konumlara gelecektir. Pakistan ve Türkiye halkları arasındaki kalıcı ilişkinin devletlerarası ilişkilerde çok az benzeri bulunur. Aramızdaki güçlü kader, kültür ve ortak tarih bağlılığın bir başka benzeri yoktur. İki devlet, tek milletiz. Bilindiği gibi Bursa ve Pakistan'ın Multan Şehri kardeş şehirlerdir. Bursa'nın liderliğinizde bu kadar kısa bir zamanda gösterdiği gelişimden dolayı sizleri de kutluyorum. Bursa'nın ekonomik , kültürel ve tarihsel olarak kendine has bir dokusu var. Biz ilişkilerimizi bu noktalar üzerinde, özellikle otomotiv ve tekstil üzerine yoğunlaşarak arttırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Pakistan Bursa Fahri Konsolosu Murat Tarman ise, kendisine destek olanlara çok teşekkür ettiğini ve gerekli hassasiyeti göstererek Türkiye Pakistan arasındaki ticaretin gelişmesi için adım atacağını söyledi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Fahri Başkonsolosluğun açılışı gerçekleştirildi.

Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosluğu Açıldı

Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosluğu Açıldı

Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosluğu Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim