• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Pakdemirli'nin kızı toprağa verildi

Pakdemirli'nin kızı toprağa verildi
Geçen ay hayatını kaybeden Devlet eski bakanlarından ve Başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı defnedildi.

Geçen ay hayatını kaybeden Devlet eski bakanlarından ve Başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı defnedildi. Ablasının, babasını kaybettikten sonra ona ait çiftlik evine daha sık gitmeye başladığını anlatan Bekir Pakdemirli, "Annemi Balçova'ya bırakmış. Annem, "Gitme kızım, çok yağmur yağıyor." demiş ama, "Ben çiftlik evine gideceğim. Belki eşim de oraya gelir." demiş ve çıkmış oraya gitmiş." diye konuştu.

Geçen pazartesi akşam saatlerinde, Torbalı ilçesi Karakuyu ile Çamlıca mahalleleri arasında bulunan Petrek Çayı yakınında dolaşan avcılar, üzerinde giysileri olmayan ve doğadaki hayvanlar tarafından zarar verilen bir kadın cesedi görerek jandarmaya haber verdi. Kısa sürede olay yerine giden jandarma ekibinin incelemesinin ardından, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Parmağında tek taş yüzük bulunduğu öğrenilen kadının, Ekrem Pakdemirli'nin 54 yaşındaki kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı olduğu belirlendi. Ona ait 35 VA 323 plakalı araba da yaklaşık 750 metre uzaklıkta, yoğun su akıntısı olan çayda bulundu. İlk incelemede, vücudunda bıçak ya da darp izi bulunmadığı belirlendi. Vakanın trafik kazası olma ihtimali üzerinde durulurken jandarmanın başlattığı geniş çaplı tahkikat devam ediyor. Çayda sürüklendiği ihtimali üzerinde durulan Pakdemirli'nin ailesinin, 20 Ocak 2016 tarihinde İzmir'de polise kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

OTOPSİDE YARA İZİNE RASTLANMADI

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın bedeninde herhangi bir kesici delici alet veya ateşli silah yarasına rastlanmadığı, kolunda vahşi hayvan ısırığı olduğu, ayrıntılı otopsi için örnekler alındığı öğrenildi. Otopsinin ardından Anlatıcı'nın cenazesi, kardeşleri Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Bekir Pakdemirli ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilan Doğan tarafından alındı. Evli ve Gizem adında bir çocuk annesi olan Anlatıcı'nın cenazesi, öğle vakti Balçova ilçesindeki Niyazi Uğur Camisi'ne götürüldü. Cenazeye eşi Rüştü Anlatıcı, İstanbul'da yüksek lisans yaptığı öğrenilen kızı Gizem Anlatıcı, annesi Nuran Pakdemir, kardeşleri Betül, Mehmet, Bekir ve Emre Pakdemirli'nin yanısıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve yakınları katıldı. Yakınları, cenazenin başında gözyaşı döktü. Pakdemirli ailesi, taziyeleri kabul etti. Kendisinin Ankara'da olduğunu belirten eşi Rüştü Anlatıcı, "Çok üzgünüm. Sadece söyleyeceğim şu, Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun. Başka bir şey söyleyemeyeceğim, kusura bakmayın." dedi.

VALİ TOPRAK: İNCELEMELER SÜRÜYOR

Olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini belirten Vali Toprak ise ailenin 20 Ocak'ta, Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın kayıp olduğuna dair Bostanlı Polis Merkezi'ne müracaatı bulunduğunu, bunun üzerine Türkiye genelinde arama kaydı çıkarıldığını ifade etti. Toprak, şu bilgileri verdi: "Aranmasıyla ilgili kayıt çıkarıldı ve bana da pazartesi günü intikal etti. Akşam saatlerinde, cesede ulaşıldığı bilgisi intikal etti. Adli tıp incelemeleri sonucu alınacak ve bir taraftan da olayın nasıl olabileceğine dair jandarma tatbikatı devam ediyor. Öyle anlaşılıyor ki o günlerde yoğun yağış çerçevesinde, o noktada bir köprünün su altında kalmasıyla birlikte su ve köprü sisteminin anlaşılamaması nedeniyle aracın orada dereye yuvarlanmasına ilişkin karine bizim açımızdan net görünüyor ama diğer inceleme de devam ediyor. Bu arada dere boyunca sürüklenmiş olabileceği ifade ediliyor ve tüm karine de bunu gösteriyor. Adli tıbbın sonucu açıklanacak ama orada ön bilgide herhangi bir darp, cebir, şiddetin olmadığı yönünde bir bilgi var. Dolayısıyla Allah rahmet eylesin. Aile çok büyük bir acı yaşadı. Değerli devlet büyüğümüz ülkemize, milletimize, hem bilim hem üretim camiasına, ekonomiye çok katkılarda bulunmuş Ekrem Pakdemirli Bey'in vefatının ardından, ailenin yine büyük bir acıyı böyle bir kaza sonucu yaşaması da üzüntü verici. Hepimiz üzüldük."

ARABASI DERENİN İÇİNDE KAYBOLMUŞ

Kardeşi Bekir Pakdemirli de şunları kaydetti: "Ablam, ikamet ettiği eve doğru giderken, evin girişindeki köprüyü geçmeye çalışırken muhtemelen sele aracıyla kapılmış. Normal şartlarda olmayacak bir iş, çünkü sene 365 gün bileğim kalınlığında su akmayan bir kuru dere orası ama o gün yağmur ve çok ciddi sel gelmiş. Akabinde aracının sele kapılması ve dar derede 300-400 metre sürüklenmiş olması ve merhume araçtan ya kendi çıktı ya da sürüklenerek çıktı. 1,5 kilometre ileride kendisi bulundu. Ne yazık ki biz de polise yaptığımız ihbarlara rağmen arazimiz içerisinde dereyi aramak aklımıza gelmedi. Derenin içerisinde araç kaybolmuş. Aracın çok ilerisinde de ablamızı bulmuş olduk. Acımız çok büyük tabii ki, diyecek bir şey yok. Torbalı Belediye Başkanımız ile de konuştum, "Bu derenin ıslahı gerekiyor demek ki." dedim. Gerçekten 100 yıl düşünseniz akla gelmeyecek, görünmez bir kaza."

Ayşe Pakdemirli Anlatıcı, cenaze namazından sonra Balçova Yukarı Mezarlık'ta toprağa verildi.

Pakdemirli'nin kızı toprağa verildi

Pakdemirli'nin kızı toprağa verildi

Pakdemirli'nin kızı toprağa verildi

Pakdemirli'nin kızı toprağa verildi

Pakdemirli'nin kızı toprağa verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim