• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

PAK Genel Başkanı Özçelik: PKK siyasetini değiştirmeli

PAK Genel Başkanı Özçelik: PKK siyasetini değiştirmeli
Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, "Çatışmasız bir ortamda Kürtler güçlerini kat ve kat artırdılar. Bu, devlet içerisinde...

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, "Çatışmasız bir ortamda Kürtler güçlerini kat ve kat artırdılar. Bu, devlet içerisinde savaşçı insanların istemediği bir şeydir. Çünkü savaşla sorunları çözmeye çalışıyorlar. Kürtlerin siyasette güçlenmesini istemiyorlar. Bu anlamda PKK'nın da barikat ve hendekle çatışması bizim açımızdan doğru bir siyaset değildir." dedi.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, partisinin Batman il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında bazı konularda değerlendirmelerde bulundu. Özçelik, geçtiğimizde günlerde Diyarbakır'da gerçekleştirdikleri konferansta devlete açık çağrıda bulunduklarını belirterek, "Devletin şehirlerde, dağlarda, Kürt halkına yürütmüş olduğu saldırıları ve sınır ötesi operasyonlarını derhal sonlandırmasını talep ettik. PKK'ya şu anda şehirlerde sürdürülen hendek ve barikatlarda yapılan çatışmaların halkımıza hizmet etmediğini, bundan dolayı çatışmaların derhal sonlandırmasını talep ettik." diye konuştu.

"KÜRDİSTAN MESELESİNİN KÜRTLERİN ÖZGÜRLÜĞÜ MESELESİ OLDUĞUNU TESPİT ETTİK"

Kürdistan meselesinin Kürtlerin özgürlüğü meselesi olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Özçelik, "Konferansımızda bugün yapılabilecekler var denildi. Şu an düşünülen anayasa konusunda Kürtlerin söyleyecek sözünün olduğunu düşünüyoruz. Biz parti olarak Kuzey Kürdistan'daki atmosferi değerlendirdiğimizde savaşın Kürtlere yaramadığını düşüncesindeyiz. Sivil siyaset, demokratik çalışma mesafe alınacağının ölçütüdür. Çatışmasız bir ortamda Kürtler güçlerini kat ve kat artırdılar. Bu, devlet içerisinde savaşçı insanların istemediği bir şeydir. Çünkü savaşla sorunları çözmeye çalışıyorlar. Kürtlerin siyasette güçlenmesini istemiyorlar. Bu anlamda PKK'nın da barikat ve hendekle çatışması bizim açımızdan doğru bir siyaset değildir. Var olan kazanımlarında zarar görmesinde yanlış bir siyasettir. Bu noktada açık bir tutum içindeyiz." şeklinde konuştu.

"ÖLDÜRME İLE YAKIP YIKMA İLE BU MESELENİN ÇÖZÜLEMEYECEĞİ KONUSUNDA DEVLETE ÇAĞRI YAPIYORUZ"

Kürdistan meselesini 90 yıldır devam eden bir mesele olduğunun altını çizen Özçelik, şöyle devam etti: "Bu da Türk devletinin çözümsüzlüğünün ürünüdür. Devlet bu konuda çözüm programı geliştirmediği için 10 yılda bir ya çatışmalar olur ya darbeler olur. Toplu katliamlar olur. Türk devletinin bu siyasetten vazgeçmesi lazım. Artık ölme ile öldürme ile yakıp yıkma ile bu meselenin çözülemeyeceği konusunda devlete çağrı yapıyoruz. 90'lı yıllardan ders çıkarmak lazım. Milyonlarca insan köyünden yurdundan oldu. O siyaseti yürütenler nerede? Devletin artık bunları görmesi lazım. Bitireceğiz, yok edeceğiz ulusal bir sorundan başka bir şey değildir. Bu ulusal ve siyasal bir sorundur. Ölme ve öldürme ile çözümlenmez. PKK'nın da çok net bir şekilde siyasetini değiştirmesi lazım. Böylesi bir durumda şiddete yönelmek Kürtlerin çıkarına değildir. Siyasette çözüm diretmek lazım."

"YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞLATILMALI DİYORUZ"

Özçelik, ayrıca, çözüm sürecinin oyalama süreci olduğunu kaydetti. Yeni bir çözüm sürecinin başlatılması gerektiğini belirten Özçelik, "3 yıl devam eden çözüm sürecinde can kaybının olmamasını biz destekledik. Ama açıkçası o süreç oyalama süreci oldu. Hiçbir adım atılmadı. Bu oyalama süreci boyunca da Kürt ve Kürdistan ile ilgili bir program belirlenmedi. Bir adım atılmadı. Bu mesele bütün Kürtleri ilgilendiren bir meseledir. Çatışmalara son verilsin ve silahları sussun diyoruz." dedi.

PAK Genel Başkanı Özçelik: PKK siyasetini değiştirmeli

PAK Genel Başkanı Özçelik: PKK siyasetini değiştirmeli

PAK Genel Başkanı Özçelik: PKK siyasetini değiştirmeli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim